Secțiunea rutieră a Podului de la Cernavodă intră în refacere timp de doi ani. Pe durata verii nu vor fi restricții de circulație

cnair-muncitori-autostrada-soarelui-e1591804631371

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și cei ai companiei de construcții Maristar Com SRL au semnat astăzi contractul pentru reabilitarea podului de la Cernavodă”, situat pe Autostrada A2, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

Contractul este în valoare de 66,8 milioane de lei fără TVA și este finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Lucrările vor dura doi ani, cu o garanție de 5 ani, iar pe perioada verii, când sectorul de drum este extrem de aglomerat, se vor executa doar lucrări la infrastructură, fără a se institui restricții de circulație.

În cadrul contractului de reabilitare a părții rutiere vor fi realizate o serie de lucrări, printre care: înlocuirea hidroizolației și a căii pe partea carosabilă și trotuare, înlocuirea sistemului rutier, înlocuirea parapetului pietonal și direcțional, înlocuirea rosturilor de dilatație, lucrări de reparații cu betoane speciale la placa de suprabetonare a viaductelor de acces și la pile, lucrări de refacere a protecției anticorozive la structura metalică, atât pe podul principal, cât și pe viaductele de acces.

”Prin semnarea acestui contract îmi doresc ca în cel mai scurt timp să nu ne mai confruntăm, când mergem spre litoral, cu problemele de pe partea carosabilă a Podului de la Cernavodă. I-am cerut antreprenorului să își facă treaba eficient, deoarece CNAIR va verifica în permanență calitatea lucrărilor. Nu ne permitem să mai fie făcute lucrări de mântuială, iar, după prima ploaie sau ninsoare, să ne trezim cu gropi în carosabil. Totodată, i-am cerut antreprenorului să aibă în vedere ca, în perioada sezonului estival, să facă doar lucrări la partea de infrastructură, astfel încât să evităm impunerea de restricții de circulație și îngreunarea traficului”, a declarat ministrul Cătălin Drulă. (Foto: CNAIR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *