Șeful ANAF, despre compensarea preţurilor carburanţilor: Sunt companii care vor accepta să facă acest lucru

benzina carburant alimentare pompa foto pixabay Foto: Pixabay

Şeful ANAF, Lucian Heiuş, a declarat, vineri seară, că reducerea de 50 de bani la litrul de combustibil va fi benevolă şi va fi aplicată de companiile dispuse să intre în program, scrie News.ro.

„Nu putem să obligăm pe cineva ca din profitul lui să-şi diminueze pentru a scădea preţul la pompă”, a afirmat preşedintele ANAF. Acesta a explicat că suma se va compensa cu impozite pe care companiile le datorează statului.

Întrebat la Digi 24, vineri seară, ce conţine Odonanţa Guvernului prin care se va compensa preţul carburanţilor, Lucian Heiuş a declarat că se lucrează la această ordonanţă şi că se doreşte a fi adoptată săptămâna viitoare.

„Guvernul va suporta 25 de bani din acest 50 de bani cu care se va reduce. Această reducere este foarte importantă, este benevolă. Sunt companii care vor accepta să facă acest lucru, să facă parte din acest program din acest parteneriat. Nu putem să obligăm pe cineva ca din profitul lui să-şi diminueze pentru a scădea preţul la pompă. Clar, noi nu ştiu exact amănunte, dar cred că s-a discutat cu marea parte din industrie şi cred că majoritatea celor care operează sunt de acord să facem acest lucru. Deci 25 de bani din cei 50 de bani vor fi suportaţi de de stat”, a declarat Lucian Heiuş.

Şeful ANAF a precizat că mecanismul este de compensare cu alte tipuri de impozit pentru companii.

„Mecanismul nu poate să fie decât unul simplu prin depunerea unei declaraţii pentru luna precedentă şi o compensare cu alte tipuri de impozit pe care le datorează compania către bugetul de stat, care este un mecanism simplu. Este foarte important ca această reducere să se regăsească pe bonul de la casa de marcat, pentru că pe baza tuturor bonurilor pe care le emite, într-o lună, se va putea întocmi acea declaraţie unde se va evidenţia suma respectivă şi pe care statul o va compensa cu alte impozite pe care le datorează compania. Eu m-aş bucura ca foarte mulţi agenţi economici din acest domeniu să vină în acest program alături de stat. Este totuşi, greu, trecem o perioadă dificilă şi cred că ar fi şi un semnal bun că pentru prima dată în România va exista un parteneriat corect stat-mediul de afaceri”, a mai afirmat Heiuş.

Foto: Pixabay

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *