Șeful OMV vorbește în plin scandal Schengen despre proiectul gazelor din Marea Neagră: România va deveni cel mai mare producător de gaze naturale din UE. E un pilon strategic important al portofoliului grupului nostru

offshore, sonda offshore, gaze marea neagra, neptun deep, platforma maritima sursa foto: Facebook/ OMV Petrom

Alfred Stern, directorul general al companiei OMV, a declarat într-un interviu pentru publicația austriacă Die Presse că proiectul Neptun Deep din România este ”un pilon strategic al grupului nostru, ca parte a Strategiei 2030, prin care ne străduim să asigurăm o aprovizionare cu energie mai durabilă pentru tranziția energetică”.

”Se așteaptă ca “Neptun Deep” să fie unul dintre cele mai mari proiecte de gaze naturale din UE, iar România va deveni cel mai mare producător de gaze naturale din UE”, a spus Stern.

Declarațiile acestuia vin în plin scandal diplomatic între guvernele din România și Austria, provocat de veto-ul Vienei la adresa intrării României și Bulgariei în Schengen.

Cancelarul austriac Karl Nehammer a anunțat că își menține veto-ul, susținând că sistemul Schengen nu mai funcționează.

În contextul veto-ului austriac, mai multe voci din România au cerut boicotarea companiilor cu capital austriac care activează în România, inclusiv OMV.

România a cerut președinției spaniole rotative a Consiliului UE să pună extinderea Schengen pe agenda Consiliului Justiție și Afaceri Interne din decembrie. Subiectul apare pe agenda provizorie a JAI.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, în cazul unui nou vot negativ al Austriei, va da în judecată Viena la Curtea de Justiție a UE.

sursa foto: Facebook/ OMV Petrom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *