Simtel Team transmite că a instalat unul din trei panouri fotovoltaice ale prosumatorilor persoane fizice

Redacția aug. 23, 2023 0 comentarii
Simtel, fotovoltaice

Simtel Team, companie românească de inginerie și tehnologie, a construit până în prezent o treime din capacitățile centralelor electrice fotovoltaice ale prosumatorilor persoane juridice din România. Astfel, conform rapoartelor ANRE, la finalul lunii februarie 2023, toți prosumatorii persoane juridice din România aveau instalată o capacitate de 248 MWp în centrale electrice fotovoltaice, dintre care Simtel Team a instalat o putere totală de peste 80 MWp, potrivit comunicatului de presă.

„În perioada 2017 și începutul anului 2023, echipele noastre au construit centrale electrice fotovoltaice cu o capacitate totală de peste 80 MWp în toate regiunile din România. Considerând că totalul capacității de producție de energie electrică din centralele fotovoltaice construite pentru autoconsum ale companiilor din România a ajuns la 248 MWp”, a declarat Iulian Nedea, cofondator și Președintele Consiliului de Administrație al Simtel Team.

„Pe parcursul anului 2022, echipa Simtel a sprijinit cu succes în procesul de tranziție către energia verde 112 proiecte ale unor prosumatori din Romania, Republica Moldova și Germania. În plus, a realizat și alte proiecte pentru persoane fizice, precum și proiecte al căror scop este acela de a injecta energie în rețeaua electrică, fără ca acestea să aibă un statut de prosumator. Beneficiarii proiectelor realizate de Simtel sunt din diverse industrii – retail, logistică, producție – printre aceștia numărându-se companii de top locale și internaționale, precum CTP, Dedeman, REWE (Penny Market), Mega Image, Carmistin, Tonelli, Automobile Bavaria, FAN Courier, Promateris, Kaufland sau Ikea”, potrivit comunicatului de presă.

În ceea ce privește parcurile fotovoltaice pentru care Simtel oferă servicii de mentenanță și operare (O&M), conform celor mai recente date publicate de companie, în primul trimestru din 2023, acestea însumau peste 200 MWp instalați, ce produc anual 260.000 de MWh. Această producție corespunde consumului a 73.000 de locuințe într-un an, reducând cu 156.000 de tone pe an emisiile de gaze cu efect de seră, ajutând astfel la protejarea mediului înconjurător și având un impact pozitiv asupra sănătății și a calității vieții comunităților, în special în zonele urbane dens populate. Activitatea de O&M este realizată în România, dar și în țări precum, Germania, Marea Britanie, Suedia, Finlanda, Ungaria, Chile, Ucraina, Republica Moldova și Bulgaria. 

Simtel a înregistrat la nivel consolidat o cifră de afaceri de 65,6 milioane de lei în primul trimestru din 2023, o creștere cu 579% față de aceeași perioadă a anului trecut, și un profit net de 2,9 milioane de lei, o apreciere cu 896%.

Sursa foto: Captură Inquam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *