Skoda va limita producția în Cehia din cauza crizei provocate de invazia rusă a Ucrainei, dar susține că operațiunile din Rusia funcționează

Redacția mart. 1, 2022 0 comentarii
masina, masina electrica, skoda, skoda vision x

Producătorul auto ceh Skoda, parte a Volkswagen), va limita o parte a producției fabricilor sale din Cehia din cauza penuriei de aprovizionare după invadarea Ucrainei de către Rusia, dar spune că operațiunile sale din Rusia sunt încă în desfășurare.

„Din cauza situației actuale din Ucraina, Skoda se confruntă cu lipsuri critice de aprovizionare cu piese de la mai mulți furnizori locali, care au efect asupra unora dintre modelele noastre”, se arată în comunicat. „Acesta este motivul pentru care vom limita producția ENYAQ iV începând cu această săptămână.”

Potrivit Skoda, lanțul său de aprovizionare consta dintr-un număr de furnizori din vestul Ucrainei.

Producătorul ceh de mașini a declarat că producția încă rulează la cele două fabrici ale sale din Rusia, care a fost lovită de sancțiunile occidentale pentru invadarea Ucrainei.

Răspunzând la o întrebare cu privire la impactul asupra producției și operațiunilor în cazul unor noi sancțiuni asupra Rusiei, Skoda a spus: „Se poate aștepta cu siguranță un impact, dar decizia finală și direcția viitoare vor fi determinate de consiliul Skoda și în consultare cu Grupul Volkswagen”.

Rusia a fost a doua cea mai mare piață a Skoda în 2021, cu peste 90.000 de vehicule livrate. Ucraina a fost, de asemenea, o piață stabilă, se spune.

Strategia de vânzări din Rusia și Ucraina este în prezent subiectul unor discuții intense. Se așteaptă să scadă vânzările atât în ​​Ucraina, cât și în Rusia, având în vedere evoluțiile recente”, a spus Skoda.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *