Soluții pentru părinții care lucrează și nu au cu cine să lase copiii pe durata vacanței: cinci spații amenajate special de Primăria București

scoala copii Pixabay

Timp de două săptămâni, între 12 și 23 aprilie 2021, Primăria Capitalei va pune la dispoziția părinților care lucrează de la birou cinci locații unde își vor putea lăsa copiii supravegheați cât timp sunt la job, potrivit unui comunicat al instituției.

În cele cinci spații vor putea fi supravegheați în total circa 1.200 de copii, iar perioada în care sunt deschise este perioadă de vacanță suplimentară față de vacanța școlară inițială.

Cele cinci spații sunt:

  • Muzeul Copiilor (situat în sectorul 3, pe Bulevardul Decebal),
  • hub-ul educațional Proedus de la AFI Cotroceni (la limita dintre sectoarele 5 și 6),
  • Opera Comică pentru Copii (pe Calea Giulești, în sectorul 6),
  • Sala Palatului (sectorul 1, un spațiu adiacent)
  • sediul Corului Național de Cameră Madrigal (în sectorul 4).

Copiii vor fi supravegheați de personal specializat și vor avea parte de activități educaționale – jocuri creative, vizionarea de spectacole, lucru manual, exerciții de dezvoltare personală. Primăria arată că vor fi respectate măsurile de protecție anti-COVID-19, copiii urmând să poarte mască și fiind împărțiți în grupe mici, cu asigurarea distanțării necesare între ei.

Această soluție e destinată copiilor cu ambii părinți la serviciu în această perioadă, deci părinți care nu sunt în telemuncă, precum și copiilor din familii monoparentale, ai căror părinți sunt și ei la serviciu.

Părinții care nu pot lucra de acasă și nu au soluția de a-și lăsa copiii la bunici au o mare problemă din cauza prelungirii vacanței de Paște, decisă de guvern pentru a stopa creșterea numărului de infectări.

Foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *