Sorin Grindeanu: Conducerea Abu Dhabi Ports Group, interesată de investiții în Portul Constanța și de un parteneriat pentru dezvoltarea centrului logistic de pe Aeroportul din Timișoara

Carmen Radu iun. 22, 2022 0 comentarii
portul constanta

Conducerea operatorului de porturi din Emiratele Arabe Unite, Abu Dhabi Ports Group, deținut de holdingul ADQ, și-a manifestat interesul pentru derularea unor investiții în Portul Constanța, în zona Molului Sud, a anunțat miercuri ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, aflat într-o vizită în această țară.

„În cadrul întâlnirii, pe care am avut-o astăzi la Abu Dhabi, reprezentanții acestui grup au transmis că vor să dezvolte proiecte în zona molurilor 3 și 4 din Port. Am stabilit să înființăm un grup comun de lucru care să discute despre încheierea unui Memorandum de Înțelegere între Portul Constanța și AD Ports Group. I-am invitat pe reprezentanții AD Ports Group să viziteze Portul Constanța pentru a stabili termenii colaborării, inclusiv în contextul interesului manifestat de aceștia pentru investiții în ceea ce privește insula artificială din port”, a transmis Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a transmis că a discutat cu investitori din Emirate și despre un posibil parteneriat pentru dezvoltarea Centrului Logistic Intermodal cargo pe Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia”.

„Poate deveni astfel un puternic nod comercial regional, conectat la rețelele de transport feroviar și rutier. Acest Centru Intermodal, a cărui construcție este evaluată la 300 de milioane de euro, ar putea fi dezvoltat pe o suprafață de 65 de hectare și ar oferi facilități de depozitare și transport, inclusiv pentru mărfurile intercontinentale”, a mai afirmat Grindeanu.

Sursa foto: Info Sud-Est/ Imago Studio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *