Spaniolii de la FCC Construction au câștigat contractul pentru modernizarea infrastructurii feroviare pe secțiunea Lugoj-Timișoara Est

Redacția aug. 19, 2022 0 comentarii
Lugoj - Timişoara Est

Oferta financiară depusă de FCC Construccion SA, în valoare de 1,916 miliarde de lei, fără TVA, a fost desemnată câştigătoare a contractului pentru modernizarea infrastructurii feroviare şi creşterea vitezei de circulaţie la 160 km/h pe secţiunea Lugoj – Timişoara Est (lotul 2), informează CFR, citat de Agerpres.

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că a fost desemnată oferta câştigătoare la procedura de licitaţie publică pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare pe secţiunea Lugoj – Timişoara Est (lotul 2), aferentă obiectivului de investiţii „Modernizarea liniei CF Caransebeş – Timişoara – Arad”, pentru creşterea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru trenurile de marfă. Oferta financiară depusă de FCC Construccion SA, în valoare de 1.916.221.849,14 lei, fără TVA, a fost desemnată câştigătoare, contractul de achiziţie publică urmând a fi încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii”, se precizează în comunicatul operatorului naţional feroviar.

Durata de implementare a contractului este de 102 luni, din care 42 de luni pentru proiectare şi execuţia lucrărilor şi 60 de luni, perioada de garanţie a obiectivului. Sursa de finanţare va fi asigurată prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta 4 – Transport sustenabil.

Potrivit CFR SA, modernizarea secţiunii de cale ferată Lugoj – Timişoara Est (Lot 2), în lungime de 54,13 km, cuprinde lucrări complexe de infrastructură şi suprastructură feroviară (terasamente, linii, staţii C.F, consolidarea lucrărilor de artă, lucrări de instalaţii, energoalimentare, telecomunicaţii etc.) şi de protecţia mediului.

Sursă foto: CFR SA/Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *