Speranțe pentru deblocarea Canalului Suez: Nava Ever Given a fost întoarsă, dar nu plutește încă

Canalul Suez Blocat

Imensa navă container Ever Given care blochează de aproape o săptămână Canalul Suez, a început să se miște, lăsând să se întrevadă speranța ieșirii din această criză care a generat pierderi de miliarde de dolari, potrivit Le Figaro.

Nava de peste 200.000 de tone a fost îndreptată în proporție de 80% în „direcția bună”, a precizat autoritatea care gestionează canalul.

Potrivit proprietarului navei, compania japoneză Shoei Kisen, nava a fost „întoarsă”, dar nu plutește încă.

Autoritatea egipteană care gestionează Canalul a explicat că cargobotul a fost îndreptat în proporție de 80% în „direcția bună” iar spatele navei „s-a îndepărtat cu 102 metri de mal, în condițiile în care anterior se afla la doar patru metri distanță”.

În cursul dimineții, site-urile de urmărire a traficului maritim Vesselfinder și myshiptracking arătau că partea din spate a navei cu o lungime de 400 de metri s-a îndepărtat de malul vestic al canalului.

Ever Given a eșuat marți și a blocat complet această cale de navigare cu o lățime de 300 de metri și o lungime de 190 kilometri, una dintre cele mai frecventate din lume. Pe aici trece circa 10% din comerțul maritim internațional și fiecare zi de întârziere antrenează costuri estimate între 6 și 10 miliarde de dolari pentru comerțul mondial.

În total, aproape 400 de nave erau blocate duminică la cele două extremități ale canalului care leagă Marea Roșie de Mediterana.

Sursa: Captura BBC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *