Sphera Franchise Group, compania care deţine în România francizele KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, a anunțat un profit net de peste 21 de milioane lei în primul trimestru, în creştere cu aproape 200% / KFC România rămâne brandul locomotivă

KFC Rompetrol

Sphera Franchise Group, deţinătorul companiilor care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, brandul KFC în Republica Moldova şi acelaşi brand în unele zone din Italia, a obţinut un profit net de 21,4 milioane lei în primul trimestru, în creştere cu 192% faţă de acelaşi interval al anului trecut, mai ales pe fondul măsurilor de control al costurilor implementate în întregul Grup, conform datelor transmise Bursei de Valori Bucureşti.

“Aproape triplarea profitului net al Grupului poate fi atribuită performanţei puternice în întregul portofoliu în ceea ce priveşte evoluţia topline, dar şi măsurilor eficiente de control al costurilor implementate în întregul Grup”, se arată în comunicat.

Cifra de afaceri a grupului a crescut cu 9,2% în primele trei luni ale acestui an, înregistrându-se vânzări de 365,9 milioane lei.

Potrivit raportului, vânzările din România au contribuit la veniturile totale cu 317,1 milioane lei, în creştere cu 9,6%, Italia cu 43,3 milioane lei, în creştere cu 5,7% faţă de anul anterior, în timp ce Republica Moldova a contribuit cu 5,5 milioane lei, în creştere cu 12,4%.

“Contribuţia la performanţa totală a rămas comparabilă cu aceeaşi perioadă a anului 2023, România contribuind cu 86,7% la vânzările totale, Italia – 11,8% şi Republica Moldova – 1,5%. Creşterea continuă şi susţinută a Grupului vine într-un context în care T1 este de obicei o perioadă lentă pentru industria de servicii alimentare din cauza încetinirii sezonului de după vacanţă, stabilind astfel premise bune pentru un 2024 puternic”, se precizează în comunicat.

Sphera Franchise Group este cel mai mare grup din industria de food service din România, deţinând companiile care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România şi KFC în Chişinău, Republica Moldova, şi în anumite zone din Italia.

Sphera Franchise Group este listată pe Bursa de Valori Bucureşti din 2017, sub simbolul SFG, fiind singura companie din HoReCa inclusă în indicele principal BET, precum şi în FTSE Global Microcap şi în MSCI Frontier Markets Small Cap.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *