SPP cumpără skijet, ATV, snowmobil, submersibil și echipamente de profil pentru „căutare, salvare și intervenție”

snowmobile

Serviciul de Protecție și Pază, care se ocupă de securitatea demnitarilor, a lansat în SICAP o licitație de 0,95 milioane lei pentru achiziționarea de mijloace de intervenție precum skijet, ATV, snowmobil și scuter submersibil, cu tot cu platformele de transport și echipamentele de protecție aferente.

Banii provin din fonduri nerambursabile, Programul Operațional Infrastructura Mare.

Descrierea achiziției este aceasta:  „Contractul are ca obiect furnizarea următoarelor: ATV-uri, snowmobile, vehicule tip SSV cu platformă transport dedicată, skijet-uri cu platformă transport dedicată, echipamente pregătire căutare-salvare și supraviețuire mediu acvatic, complet echipamente protecție ATV/snowmobil/moto/auto, în cadrul proiectului «Sistem Integrat pentru Intervenția la Dezastre, Urgențe și Crize»”.

Contractul este împărțit în 11 loturi, pentru fiecare tip vehicul și echipament, firmele interesate să oferteze putând licita individual.

SPP detaliază doar achiziția de pregătire, căutare și salvare supraviețuitori pe mare, nicio precizare mai amplă despre snowmobile și ATV-uri.

Astfel, potrivit Fișei de Date, ce caută Serviciul pentru mare este: Costum neopren pentru intervenție în apă – 16 buc, Costum neopren scurt pentru intervenție în apă tip shorty – 16 buc Vestă de compensare salvare – 8 buc, Complet echipamente individuale de scufundări compus din: Cizmulite neopren – 20 buc, Mănuși neopren – 20 perechi, Labe scafandru – 8 perechi, Pumnal scafandru – 8 buc, Set regulator presiune (treapta I + treapta a II-a și octopus) – 8 buc, Tub de respirat (snorkel) – 8 buc, Vizor pentru scufundare – 8 buc, Calculator scufundare – 8 buc, Senzor monitor cardiac – 8 buc, Consolă – 8 buc, Geantă de transport cu role – 8 buc, Centura de lestare – 8 buc, Butelie 12L cu 2 valve – 8 buc, Baliză de semnalizare scafandri – 1buc, Sonar portabil – 1 buc, Furtun presiune 100cm – 8 buc, Furtun joasă presiune 100cm – 8 buc, Coardă statică 200m – 1 buc, Stație radio waterproof – 4 buc, Binoclu maritim – 2 buc.

Livrările se întind pe 7 luni, de la semnarea contractului, iar ofertele vor fi deschise în 27 septembrie. Unicul criteriu de departajare a ofertelor este prețul cel mai scăzut, deci nu și perioada de garanție acordată, cum este cutuma la acest tip de achiziție.

Serviciul de Protecție și Pază este organ de stat cu atribuții în domeniul siguranței naționale, specializat în asigurarea protecției demnitarilor români, a demnitarilor străini pe timpul șederii lor în România, a familiilor acestora, în limitele competențelor legale, precum și în asigurarea pazei sediilor de lucru și a reședințelor acestora, potrivit hotărârilor Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Activitatea de informații desfășurată în scopul îndeplinirii misiunii are caracter „secret de stat”. SPP este condus de un director, cu rang de secretar de stat, numit de Președintele țării. Din 2005, acest director este general Lucian Pahonțu.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *