Stadiul pregătirilor pentru iarnă, în energie. Răspunsuri oficiale: gradul de umplere a depozitelor de gaze și cărbune și a lacurilor Hidroelectrica

gaze, aragaz, foc Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

România are stocate 3,26 miliarde de metri cubi de gaze, adica 105% din capacitatea depozitelor, are 900.000 de tone cărbune în depozite, iar gradul de umplere a lacurilor Hidroelectrica este de 73,5%, arată datele transmise de Ministerul Energiei la solicitarea Economedia.

Astfel, în data de 29 octombrie, în depozitele de gaz erau stocate 3253,9 milioane mc, cu un grad de umplere de 105,94%.

În data de 30 octombrie în depozitele de cărbune erau stocate 952 mii tone.

În data de 30 octombrie în depozitele de păcură exista un stoc de 52.645 tone.

În data de 30 octombrie gradul de umplere a lacurilor energetice era de 73,5%, arată datele obținute de Economedia de la Ministerul Energiei.

Componența mixului energetic pentru iarna aceasta este formată din: cărbune, hidrocarburi, nuclear, hidro, eolian, fotovoltaic și biomasă.

La o temperatură de -20 de grade Celsius, Ministerul Energiei estimează un consum de gaze de 70 milioane mc/zi, iar la energia electrică este estimat un vârf de consum de 9.000 MW.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *