Startup-ul fintech românesc Degethal va atrage finanțări de până la 50 de milioane de euro, în următorii doi an, de la un fond de investiții austriac

Redacția mart. 11, 2022 0 comentarii
Degethal

Fintech-ul Degethal, startup inovator de soluții financiare și investiții, fondat în anul 2021 de Alin George Luca, Cristian Mateescu și Peter Barta, a încheiat un agreement de finanțare graduală, de până la 50 milioane euro, în următorii doi ani, de la fondul de investiții VALUEX (Austria), arată compania, într-un comunicat de presă.

Scopul investiției atrase de la VALUEX  este de a dezvolta produsul fintech astfel încât până la momentul lansării pe platformă să fie înrolați deja 12.000 de utilizatori și creșterea echipei până la 30 de persoane. Degethal a intrat în perioada de pregătire (ianuarie – octombrie 2022) a lansării prevăzută pentru luna noiembrie 2022 a acestui an.

„Am creat Degethal pornind de la nevoi și probleme concrete, rezultate din intracțiunea cu băncile clasice, și construim soluția prin care oferim utilizatorilor confortul administrării finanțelor personale dintr-un singur loc, printr-o platformă care combină servicii de banking clasic cu cele digitale și de criptomonede. Agreementul cu VALUEX este pentru susținerea planurilor de dezvoltare și demonstrează încrederea investitorilor austrieci și germani, de obicei foarte precauți în plasamente, că venim cu o soluție inovatoare pentru piața globală”, a precizat Alin George Luca, co-fondator Degethal.

„Degethal vine cu o soluție unică pe piața serviciilor financiare actuale, și-anume mixul dintre bankingul clasic, serviciile virtuale și criptomonede, aducând utilizatorilor nu doar confort în administrarea banilor personali, fie în valute clasice, fie în cripto, ci și consiliere financiară, pentru utilizarea unei soluții rapide și foarte intuitive”, explică, la rândul său, Peter Barta, co-fondator Degethal.

„Împreună, vedem capacitatea maximizată de a valorifica potențialul de valoare creat de viziunea fondatorilor Degethal într-un model de afaceri clar structurat. Vor fi multe detalii luați în considerare să faceți acest produs, care este complex în fundal, cât mai simplu posibil pentru utilizator, aliniate cu nevoile din viața reală. De aceea, punem în comun mulți ani de experiență și abilități aprofundate din diferite industrii pentru a face din această soluție o soluție internațională de succes”, a declarat, cu prilejul acordului de investiție în platforma Degethal Oliver Schmitt, COO VALUEX.

Proiectele blockchain și criptomonede oferă potențialul de a perturba tradiția modele de afaceri. Aplicațiile variază de la servicii financiare descentralizate, jocuri și divertisment, la managementul identității și NFT, la managementul lanțului de aprovizionare și solutii de fabricatie.

Degethal a fost înființat în anul 2021 și oferă utilizatorilor funcțiuni combinate de banking clasic, servicii financiare digitale și pe criptomonede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.