Startup-ul românesc Machinations.io obține o finanțare de 3,3 milioane de dolari

Redacția mai 25, 2022 0 comentarii
Startup, business

Machinations.io, platformă românească web prin care dezvoltatorii de jocuri pot optimiza mecanicile și economia jocurilor premium, free2play și play2earn, anunță că a obținut o finanțare de tip serie A în valoare de 3,3 milioane de dolari.

Potrivit companiei, suma va fi investită în creșterea echipei și lansarea de noi produse și servicii care să susțină avansul rapid al numărului de utilizatori.

Runda de finanțare a fost condusă de Hiro Capital – fond de investiții european axat pe segmentul jocurilor și investiții de tip follow-on din partea GapMinder, Acequia Capital si Venrex Investment Management.

„Ne vom mări echipa și vom dezvolta integrari cu cei mai populari furnizori de telemetrie pentru jocuri și platforme Web3, vizând astfel obiectivul nostru de a deveni standardul pentru modelarea, prognozarea și optimizarea economiilor de joc”, spune Mihai Gheza, cofondator și CEO al Machinations.io.

Machinations.io este un start-up lansat în 2018 de Mihai Gheza, Radu Crăciun, Dana Gheza, Alin Moldovan și Joris Dormans, profesor la Leiden University Centre for the Arts in Society (Olanda). Bazele logicii Machinations.io au fost puse în 2012 la Universitatea din Amsterdam de către Joris Dormans în timpul cercetării pentru doctorat.

Start-upul a atras până acum investiții în valoare de aproximativ 5 milioane de dolari. Anterior acestei runde serie A, Machinations a obținut finanțări de 1,6 milioane de dolari din partea Seedcamp, GapMinder, Acequia Capital și a mai multor investitori angel de top.

Platforma este utilizată de mai mult de 35.000 de profesioniști în game design și de 400 de instituții academice din întreaga lume.

Sursa foto Jakub Jirsák | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.