Statele Unite sunt, de departe, cel mai mare producător de deșeuri de plastic din lume

plastic-ocean-poluare. sursa: Pexels

Americanii au generat 42 de milioane de tone de deșeuri de plastic în 2016, mai mult decât dublu în comparație cu China și peste toate țările din Uniunea Europeană, scrie Le Figaro.

Potrivit unei analize a Academiilor naționale de științe, inginerie și medicină, un american generează în medie 130 de kg de deșeuri de plastic pe an. A doua poziție revine Marii Britanii, cu 98 kg pe persoană.

„Succesul invenției miraculoase a plasticului în secolul XX a provocat de asemenea un potop de deșeuri de plastic la scară mondială, peste tot unde privim”, afirmă Margaret Spring, președinta comietetului de experți care a scris acest raport, comandat de Congresul american. Cel puțin 8,8 milioane de tone de plastic ajung în oceane în fiecare an.

În ritmul actual, cantitatea de plastic aruncată în oceane ar putea ajunge la 53 de milioane de tone pe an în 2030.

Dacă producția de plastic a explodat, în special din anii 1980, reciclarea nu a urmat același trend. Raportul recomandă Statelor Unite dezvoltarea unei strategii naționale până la finalul anului 2022. Sunt detaliate mai multe axe principale, printre care stabilirea unei limite pentru producția de plastic nereciclabil, captarea mai bună a plasticului din mediu sau dezvoltarea de substituenți.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.