Compania Națională de Investiții, în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a scos la licitație în SICAP un contract de 339 milioane lei pentru lucrări de proiectare și construcție a noului stadion „Nicolae Dobrin“, din Pitești, investiție aprobată spre finanțare de la bugetul de stat încă din decembrie 2022, când a fost și semnalată de Economedia.ro. În prezent, vechiul stadion este în proces de demolare și curățare a terenului.
Stadionul ce poartă numele legendei fotabalului de la la FC Argeș este inclus la „Programul naţional de construcţii de interes public sau social”, subprogramul „Complexuri sportive”, al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și va fi dimensionat conform cerințelor aplicabile prin regulamentul de acreditare UEFA – nivel 4 și va îndeplini și cerințele superioare acestui standard.
Acesta va avea un teren de joc înierbat pentru fotbal, incinta având dimensiunile 105m x 68m la care se adaugă suprafața de gardă de 5 metri perimetral. Clădirea se împarte în patru zone distincte: tribuna de vest, tribuna de est, peluza de nord și peluza de sud.
Numărul de locuri de parcare este 457 locuri din care: 229 în subsol, 51 peluza sud, 105 tribuna est, 72 locuri la suprafață.
Arena stadionului va avea o capacitate de maximum 15.200 spectatori
Contractul se întinde pe 96 luni, din care proiectare 7 luni, execuția 29 luni, și perioada de garantie de bună execuție a lucrărilor 60 luni.
Ofertele se deschid în 7 iulie, departajarea lor se face în funcție de preț, de experiența echipei de proiect și de metodologia generală aleasă la abordarea proiectului.
În decembrie, când Economedia.ro semnala acest proiect, HG-ul care aproba indicatorii tehnico-economici arătau o dimensiune bugetară de 495 de milioane de lei pentru acesta, care includea însă și costurile cu demolarea vechiului stadion.
Bucureştiul are cea mai dezvoltată infrastructură sportivă din ţară, având totodată şi unele dintre cele mai scumpe stadioane construite în ultimii 11 ani în România. Arena Naţională, stadionul Steaua şi Rapid-Giuleşti reprezintă cele mai mari investiţii în stadioane. Provincia mai are de așteptat, în ceea ce privește construcția de infrastructură sportive. Dincolo de Cluj-Napoca, care are un stadion modern, finalizat în 2011, și Craiova, cu unul finalizat în 2017, restul țării este oarecum privat de infastructură sportivă de anvergură. Cel mai recent proiect de acest tip, de asemenea finanțat prin CNTI, este stadionul “Gheorghe Hagi”, din Constanța. Pe aceleași premise cu acesta, din Pitești, stadionul constănțean este un proiect mai avansat, având indicatorii tehnico-economici aprobați deja (tot 100 de milioane de euro investiție – n.r.) și cu vechea structură în curs de demolare. Contractul pentru construcția acestei structuri este în faza de evaluare a ofertelor finale.