STB angajează șoferi de autobuz, în contextul grevei angajaților

societatea de transport bucuresti, stb, capitala Sursa foto:Facebook / Nicușor Dan

Societatea de Transport București a publicat un anunț pe site-ul propriu prin care transmite că angajează șoferi de autobuz. Situația vine în contextul în care greva continuă, luni, pentru a cincea zi, iar cei mai mulți angajați care nu au ieșit pe traseu sunt chiar șoferii de autobuz.

„SOCIETATEA DE TRANSPORT BUCUREŞTI STB SA Angajează personal calificat în meseria de conducător autobuz”, arată un anunț al STB de astăzi, 24 ianuarie.

Candidații au nevoie de următoarele acte pentru selectarea în meseria de conducător autobuz:

  • Cerere angajare conform anexă; Cerere angajare
  • Act de identitate original şi copie;
  • Permis de conducere categoria D;
  • Certificat de pregătire profesională a conducătorului auto;
  • CV europass;
  • Studii medii: minim 10 clase;
  • Experienţă în domeniul transportului de persoane dovedită cu documente: minimum 3 ani.

CV-urile însoţite de documentele prezentate se depun prin poşta electronică la adresa de email: hr@stbsa.ro sau, la sediul Societăţii de Transport STB SA din Bd.Dinicu Golescu nr. 1, sector 1, Bucureşti.

Doar candidaţii selectaţi vor fi contactaţi pentru completarea actelor necesare în vederea angajării, respectiv:

  • Adeverinţă medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare emisă de medicul de familie;
  • Cazier judiciar fără înscrisuri;
  • Cazier auto.

Context. Angajaţii STB au intrat joi dimineaţa în grevă generală, acuzând că revendicările lor privind creşterile salariale nu au fost soluţionate, însă au cerut şi demisia directorului general al societăţii. Reprezentanţii Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti au susţinut în repetate rânduri că nu este vorba de o grevă ci de o încetare voluntară a lucrului de către salariaţii de la STB SA şi au transmis că nu a iniţiat şi nu a organizat prezentul protest. Tribunalul Bucureşti a decis vineri că greva declanşată de angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) este ilegală. Cu toate acestea, doar o parte din angajați au reluat lucrul. Șoferii care au ieșit ar fi fost în continuare amenințați de protestatari.

Un număr de 148 de vehicule din totalul de 697 programate se aflau pe traseu luni dimineață, la ora 7. Șoferii de autobuze sunt cei care în principal nu au dorit să iasă pe traseu, doar 19 autobuze din 460 programate fiind pe traseu.

Societatea de Transport București (STB) se pregătește de asemenea să suspende sau chiar să desfacă contractele de muncă ale angajaților care continuă greva declarată ilegală de instanță, au declarat surse din STB pentru Economedia. Compania are în „stand-by” circa 250 de șoferi noi, cărora le-ar putea da undă verde să intre în trafic, dacă angajații actuali refuză să reia lucrul, în ciuda deciziei instanței, potrivit surselor.

Sursa foto:Facebook / Nicușor Dan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *