Surse: STB vrea să suspende contractele de muncă ale angajaților care refuză să intre în trafic. 250 de noi șoferi, pregătiți să le preia posturile

Carmen Radu ian. 21, 2022 1 comentarii
societatea de transport bucuresti, stb, capitala

Societatea de Transport București (STB) se pregătește să suspende sau chiar să desfacă contractele de muncă ale angajaților care continuă greva declarată ilegală de instanță, au declarat surse din STB pentru Economedia. Compania are în „stand-by” circa 250 de șoferi noi, cărora le-ar putea da undă verde să intre în trafic, dacă angajații actuali refuză să reia lucrul, în ciuda deciziei instanței, potrivit surselor.

Conform informațiilor Economedia, 250 de dosare de angajări de șoferi au depuse în ultimele luni la STB, candidații fiind atrași de salariile oferite. Aceștia au tot ce le trebuie din punct de vedere tehnic și doar așteaptă să se elibereze locuri. „Mai au nevoie doar de 24 de ore de acomodare cu mașinile și pot să iasă în trafic”, ne-au spus sursele.

STB vede această soluție și ca o metodă de a sparge monopolul Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB), condus de Vasile Petrariu, organizaţie cu circa 9.000 de membri. Petrariu este unul din liderii grevei spontane declanșate joi.

STB are circa 4.000 de șoferi.

Sursa foto:Facebook / Nicușor Dan

Comentarii

  1. Cine e prost si dobitoc sa ramina fara loc de munca . Adio si un praz verde .
    Directorul la STB nu a fost pus de salariati . Bucurestenii trebuie sa ii calce in picioarepe scursurile imbecile care se uita in gura unui vierme cu titlu de ,, lider de sindicat ” .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.