Steven van Groningen, director general Raiffeisen: “Creditarea va crește în continuare”

Redacția ian. 17, 2022 0 comentarii
banca, credit, calcule, calculator

Creditarea va creşte în continuare, însă nivelul de intermediere financiară este foarte redus în România, spune preşedintele şi director general al Raiffeisen Bank România, Steven van Groningen, într-un interviu pentru Agerpers.
Steven van Groningen a declarat că nu crede că vreodată ne vom întoarce 100% la situaţia de înainte de pandemie şi susţine că ne adaptăm, ca de fiecare dată când se schimbă ceva.

“Cred că impactul (pandemiei) a fost mult mai mic decât ne-am aşteptat la începutul crizei. Mai ales din punctul de vedere al pierderii din activitatea de creditare. Mai puţini clienţi au întâmpinat probleme decât am estimat la începutul crizei. Se vede acum în rezultatele băncilor, prin reversări de provizioane create în anul anterior. Măsurile de sprijin pentru economie au avut un efect pozitiv, nu numai prin IMM Invest, dar şi măsuri cum ar fi implementarea modelului Kurzarbeit şi în România, când toţi agenţii economici şi-au dat seama că trebuie să lucrăm împreună ca să supravieţuim”, spune directorul.

Creditarea va creşte în continuare, spune acesta. “Nivelul de intermediere financiare este foarte redus în România şi putem doar să sperăm să ne apropiem de media UE (dacă creştem mai repede decât mediu UE). Avem nevoie de investiţii masive în modernizare, în creşterea eficienţei, în economia sustenabilă etc. Dar nu putem să ne aşteptăm la salarii mai mari, la nivelul ţărilor dezvoltate din UE, dacă nu creştem productivitatea, iar acest lucru nu numai că necesită simplificarea birocraţiei, dar şi investiţii în tehnologie de ultima generaţie”, spune Steven van Groningen.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *