Studenții pot primi peste 40.000 de euro pentru a înființa start-up-uri. Universitatea Politehnică Timișoara a câștigat două proiecte prin care pregătește antreprenori și oferă finanțare pentru planurile de afaceri

Alina Bratu sept. 23, 2021 0 comentarii
Universitatea Politehnica Timisoara

Universitatea Politehnică Timișoara a câștigat aproape două proiecte în valoare de 5 milioane de euro din fonduri europene. Prin programul INNOTECH STUDENT, studenții pot primi o finanțare de până la 100.000 de euro. Al doilea proiect este inclus în Axa Prioritară 4-Incluziunea socială și combaterea sărăciei și oferă tinerilor din mediul rural care vor să își deschidă o afacere oportunitatea de a accesa până la 200.000 de euro.

“Noi gândim UPT ca pe o universitate care dezvoltă spiritul antreprenorial pronunțat al studenților și acest lucru vrem să îl facem cât mai aplicat, prin încurajarea tinerilor cu idei inovatoare să își deschidă o afacere. Din păcate, noi ne doream ca acest proiect să îl pornim mult mai devreme, însă a existat o perioadă de incertitudine la nivel central. Până acum am avut numeroși studenți care și-au deschis un start-up încă din facultate, preponderent pe dezvoltare software, soluții IT pentru firme, dar am avut și în zona de comunicare”, a declarat Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara.

Tinerii vor participa la cursuri de antreprenoriat și vor învăța cum se face un plan de afaceri, cum se administrează un business și vor face practică în companiile din domeniile pe care le vor alege. Nevoia acestui proiect a apărut, spun reprezentantii instituției, după o analiză mai indelungată a mediului de afaceri din regiunea de vest a țării.

Cel de-al doilea proiect este dedicat sprijinul tinerilor din mediul rural, care pot obține finanțări de până la 200.000 de euro, dacă vor crea cel puțin 7 locuri de muncă tot pentru tineri, în domeniul prelucrării sau comercializării produselor agricole.

“Rolul nostru este unul regional și considerăm că zona rurală din vestul țării poate fi impulsionată din punct de vedere antreprenorial, iar Politehnica este o instituție care poate da o mână de ajutor. Avem specialiști care îi pot ajuta pe tineri să implementeze planurile de afaceri pentru a aduce un plus de valoare în piață”, a declarat Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara

În ambele proiecte tinerii primesc 75% din sumă la început, iar de restul finanțării beneficiază în momentul în care îndeplinesc anumiți indicatori prevăzuți în planul de afaceri.

economedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *