Sondaj: 82% dintre români sunt de părere că inflația din România va fi mai mare în 2023 față de anul trecut/ Jumătate dintre români consideră că țara va trebui să fie salvată cu fonduri de la FMI

calcul preturi inflatie Foto: © Tero Vesalainen / Dreamstime.com

Circa 82% dintre români sunt de părere că inflația din România va fi mai mare în 2023 față de anul trecut, iar 84% consideră că ratele dobânzilor vor fi mai mari anul acesta, potrivit unui studiu realizat de Ipsos.digital.

În același timp, puțin mai mult de jumătate dintre români (52%) spune că România va trebui să fie salvată cu fonduri de urgență de la Fondul Monetar Internațional (FMI). 

În ceea ce privește forța de muncă, românii nu sunt prea încrezători. 76% dintre aceștia spun că rata șomajului în România va fi mai mare în 2023 față de 2022, iar doar 38% sunt spun că economia globală va fi mai puternică anul acesta față de anul trecut.

Doar 26% sunt de acord cu afirmația că întreprinderile din România vor implementa o săptămână de lucru de patru zile.

Circa 63% dintre români spun că 2023 va fi un an mai bun față de 2022. Anul trecut, 73% au declarat că 2022 a fost un an dificil pentru țara noastră și 56% au spus că 2022 a fost un an dificil pentru ei și pentru familia lor.

Foto: © Tero Vesalainen / Dreamstime.com

Comentarii

  1. Care jumatate dintre romani, deci toti cei activi? 30 % sunt copiii, 30% peste 65 si nu consuma internet.nici din adulti activi nu sunt asa multi sa tina pasul cu presa economica, xeci informatia asta e sigur falsa!
    Dupa ce a fortat guvernul Nastase acum 20 de ani sa vanda bancile la austrieci extrem de ieftin si Petrom aproape degeaba, sa chemam IMF ca sa forteze alte dealuri catastrofice pt Romania?! Sa ne mai salvam si singuri, Ciuca a demonstrat ca se poate!

    • Avand in vedere ca jumatate din populatia rezidenta a facut studii economice aprofundate la facultatile de carton nu trebuie sa ne indoim de nimic.🤣

  2. Cine a facut studiul acesta, KMP, Deloite sau EY ? Suntem sclaveti in tara noastra. Rusine magarilor care ne-au adus in acesta stare. Vorba lui Corleone, daca-i iei la bani marunti sunt numai economisti “made to Spiru Haret, Cantemir…etc”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *