Studiu: Peste jumătate din românii din diaspora trimit bani familiei înainte de Paște

Carmen Radu apr. 22, 2021 0 comentarii
bani, finante, lei, financiar, deficit

Aproximativ 57% dintre românii aflați în străinătate efectuează în această lună transferuri de bani către România, pe fondul apropierii sărbătorii de Paște, arată datele companiei de transferuri internaționale de bani TransferGo.

În această perioadă s-a observat recurent un număr însemnat de transferuri de bani către România. Restricțiile și limitările de călătorie în vigoare la acest moment și cauzate de contextul sanitar internațional, contribuie de asemenea la numărul mare de transferuri către țară, românii din diaspora fiind nevoiți să petreacă sărbătorile departe de cei dragi în acest an.

De asemenea, un studiu recent realizat de companie relevă că motivul principal pentru care românii trimit bani în mod regulat este acela de a își susține familia și rudele rămase în țară – în proporție de 70%. Pe lângă acesta, un motiv important pentru 25% dintre români este cel de a economisi într-un cont din România, în perspectiva asigurării unui trai decent la întoarcerea în țară, iar 10% dintre români au declarat că fac transferuri pentru a își achita datoriile pe care le au la bănci în țară și a își asigura astfel un viitor cu mai puține griji.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *