Studiu: România, țara care stă cel mai rău în ceea ce privește sistemul politic și economic. În top se află și Turcia, Thailanda, Africa de Sud și Mare Britanie

drapel steag romania sursa foto: MApN

România este țara care stă cel mai rău în ceea ce privește sistemul politic și economic, potrivit unui studiu recent realizat de Ipsos. Dintre cele 28 de țări intervievate, cele care au obținut cele mai mari scoruri la Indicele sistemului distrus sunt România (3,01), urmată de Turcia (3,00), Thailanda (2,90), Africa de Sud (2,85) și Marea Britanie (2,80). Cele cu cele mai mici scoruri sunt Suedia (2,11), Germania (2,26) și Țările de Jos (2,40). Indicele are o medie de 2,65 în toate țările.

În medie, în cele 28 de țări, 64% dintre respondenți consideră că economia țării lor este manipulată pentru a-i avantaja pe cei bogați și puternici, iar 63% spun că partidelor și politicienilor tradiționali nu le pasă de oameni ca ei.

Sondajul realizat în perioada septembrie – începutul lunii noiembrie în rândul a peste 26.000 de adulți online arată că, dintre toate țările analizate, sentimentele în ceea ce privește sistemul politic corupt și o economie cu probleme sunt cel mai răspândite în România, Turcia, Thailanda și Africa de Sud, iar cel mai puțin în Suedia și Germania.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Cu toate acestea, sentimentul de ruptură a sistemului a scăzut din martie-aprilie 2021, când Ipsos a realizat un sondaj similar în 24 dintre cele 28 de țări. Acesta a scăzut abrupt în Chile, Columbia, Coreea de Sud, Italia, Brazilia și Peru – toate țările în care alegerile au dus la schimbarea partidului de guvernământ. Singurele țări care au înregistrat o creștere semnificativă a sentimentului de ruptură a sistemului sunt Marea Britanie și Turcia.

În medie, în 28 de țări, aproximativ șase din zece respondenți sunt de acord cu faptul că economia țării lor este manipulată pentru a-i favoriza pe cei bogați și puternici, că partidelor și politicienilor tradiționali nu le pasă de oamenii simplii, țara lor are nevoie de un lider puternic care să schimbe sistemul care îi îmbogățește pe bogați și invers, iar experții nu înțeleg greutățile oamenilor obișnuiți. Mai puțin de jumătate dintre ei sunt de acord că, pentru a remedia situația, țara lor are nevoie de un lider puternic dispus să încalce regulile.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Se poate face public locul în care poate fi văzut studiul original și metodologia conform căreia a fost realizat? …Un link, ceva de felul acesta, pentru a vedea cum s-a ajuns la concluzia din titlu?!

  2. Nenorocirea mare este ca bandele criminale romanesti se mandresc cu crimele, talhariile si atrocitatile comise asupra populatiei si sunt promovate in varful institutiilor si statului numai pe criterii de performanta infractionala.

  3. Da, “multumim” Tandala cel Ratacit prin Cotroceni intre doua sejururi, te-am votat pentru una, si, de dragul confortului propriu, ai ales sa uri.nezi pe voturile celor de dreapta si duci mai departe ceea ce au inceput ponta si dragnea. Esti cel mai nociv presedinte dupa kgbistul bolsevic iliescu.

    • Am găsit studiul și cred că nu este tocmai relevat, din pricina metodologiei.

      Este discutabil, de exemplu, modul în care au fost alese cele 28 de state, iar în unele părți ale studiului apar mai puțin de 28.

      De asemenea, am îndoieli asupra modului de calcul (rezultatele au fost ponderate, eliminându-se răspunsuri care ar fi fost relevante și ar fi putut schimba rezultatele) ș.a.m.d.

  4. Daca nu era D-l presedinte Iliescu, acum vorbeam limba rusa. Nu stiti ce s a intamplat cu adevarat in acele vremuri.

  5. Romanii mediocrii au fost si vor fi intodeauna. In perioada interbelica si comunism guvernele au incercat cultivarea, industrializarea si dezvoltarea autohtona pentru a demonstra lumii ca romanii nu sunt o natie de trogloditi, barbari si hoti dar au esuat in ambele ipostaze.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.