Studiu: Un român cu salariul mediu muncește trei luni pentru a plăti cheltuielile anuale ale mașinii personale

masini Sursă foto: Unsplash

Un român cu salariul mediu își alocă veniturile pe aproximativ trei luni pentru a acoperi cheltuielile anuale ale unui autoturism de o valoare medie, potrivit reprezentanților MyCar Assistant, aplicația românească concepută ca un asistent digital auto complex.

Conform comunicatului de presă, pentru a utiliza un autoturism cu o valoare de aproximativ 10.000 de euro, costurile obligatorii anuale pe care românii trebuie să le achite includ RCA-ul (1500 lei), ITP-ul (100 lei), rovinieta (100 lei), impozit (100 lei), parcările în funcție de zonă (500 lei), schimbul anvelopelor de la un sezon la altul (200 lei), spălarea mașinii (250 lei), reviziile (800 lei) și combustibilul pentru un plin pe lună (4.550 lei). În total, peste 8.000 de lei, la care se pot adăuga și alte cheltuieli, precum asigurarea CASCO (1.800 lei), achiziționarea de anvelope noi (1400 lei), dar și eventualele reparații, a căror valoare medie este de 1.800 de lei. Pentru a acoperi toate aceste cheltuieli, un proprietar al unui autovehicul trebuie să scoată din buzunar peste 13.000 de lei anual, echivalentul a aproximativ 3 salarii medii.

Printre principalele documente pe care utilizatorii le stochează în aplicația MyCar Assistant, pentru a fi notificați din timp de statusul acestora, se numără RCA-ul, 39% dintre useri având asigurarea obligatorie înregistrată în contul personal, ITP-ul, 19% dintre utilizatori alegând să introducă în aplicație datele certificatului de inspecție tehnică periodică, rovinieta, stocată de 18% dintre useri, permisul de conducere, înregistrat de 8% dintre utilizatori, dar și buletinul (8%), CASCO (3%) sau reviziile (2%), evitând astfel surprizele și eventualele amenzi. 

MyCar Assistant oferă șoferilor și o evidență detaliată și structurată a cheltuielilor pe care le fac privind mentenanța, ponderea costurilor de întreținere ale unui autoturism fiind împărțită între mentenanță (63%) și reparații (37%).

Sursă foto: Unsplash

Comentarii

  1. Serios? Dar voi unde traiti?? 4500lei combistibil pe luna??? Adica aprox 550 l ,eventual firmele parcurg atatia km, voi aveti pro leme la mansarda, nici rovineta nu este 100 lei ce mai mult sau impozitul raportat la cilindree, poate fi mult mai mult , asemenea calcule empirice mai bine va lasati de meserie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *