Surse: Guvernul Ciolacu vrea să elimine posibilitatea cumulării pensiei cu salariul la stat până la sfârșitul sesiunii parlamenare

bani, lei, finante, bancnote, pensie Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Guvernul Ciolacu vrea să elimine posibilitatea cumulării pensiei cu salariul la stat până la sfârșitul sesiunii parlamentare, care se încheie la sfârșitul lunii iunie, au declarat pentru Economedia surse guvernamentale. Potrivit acestora, premierul Ciolacu s-ar fi opus ca demnitarii să fie exceptați de la regulă.

La stat este foarte comună pensionarea anticipată a angajaților, chiar și la vârste de 40-45-50 de ani, și reangajarea lor, astfel că persoana poate cumula atât pensia încasată de la stat, cât și salariul plătit tot de stat.

Premierul desemnat Marcel Ciolacu a declarat joi în discursul din Parlament că guvernul pe care îl va conduce își va asuma legea interzicerii cumulului pensiei cu salariul la stat.

O astfel de lege a fost refuzată de guvernul condus de Nicolae Ciucă, unul dintre beneficiarii cumulului pensie-salariu la stat. Ca urmare a acestei decizii, premierul Nicolae Ciucă a putut în continuare să cumuleze pensia de militar (în valoare totală de 221.616 lei pentru tot anul 2021) cu salariul de premier de 185.676 lei.

Un astfel de proiect de lege, odată adoptat de guvern, trebuie să meargă în Parlament pentru dezbatere și vot.

Când a adoptat „ordonanța austerității”, pentru reducerea cheltuielilor bugetare, Guvernul și coaliția au decis să nu elimine cumulul pensie-salariu la stat, spunând atunci că o astfel de decizie nu ar putea fi luată prin ordonanță de urgență pentru că ar fi constituțională. Pentru a rezista la controlul de constituționalitate, o astfel de interdicție ar trebui impusă prin lege, susțineau liderii coaliției.

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, spunea că discuţia privind interzicerea cumulului nu trebuie generalizată, ci trebuie făcută „de la post la post”, punctând însă că nu crede că este potrivită interzicerea cumulului acestora.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Comentarii

 1. NU CRED

  Podcast „Justitia reala din Romania” Despre dosarul Revoluției 3 #revolutia #euiesinstrada #carlsonderomania #carlsontucker #eusunthaiduculmarius Vicentiu Marius Coltuc #podcast

 2. E treaba guvernului sa dea legi acum, nu a parlamentului?
  Pana acum ce au pazit pesedeii si peneleii, ca aveau majoritate parlamentara.

 3. Ma gandesc ca acolo unde sunteti interesati o sa inlocuiti ”salariul” cu ”indemnizatia” sau pensia cu ”alocatie”si o sa aiba efect doar asupra femeii de serviciu si curierului cu sub 2000 lei pensie ……..
  Oricum, retineti ca asteptam cu emotie ”taierile” TUTUROR pensiilor speciale !!

 4. Asteptam cu interes
  Cum pica cumulardul pe jos de râs!
  Cu ce “inginerii” mai umblati?
  Securitatea e in toate!
  Cum sa devina Supraoamenii oameni de rand.
  Doar cu salariu sau doar cu pensie!
  Cum sa nu dea flatulente cumularzii prin institutiile statului ?
  Si sa ia bani la două maini!
  Ce îi recomanda pe acesti Nemuritori din : Curtea Cinstitutionala, Curtea de Conturi, Av. Poporului, Oficiul Legislativ, BNR si Bancile de stat, Parchete di DNA-uri, alte oficine guv.ro sa se dea la o parte si sa mearga la nepoți?
  Acum e momentul si va multumim!
  😁😁😁
  Astept o OUG pentru care Marcel Ciolacu sa primeasca o bila alba!
  Altfel ne invartim in cerc!😵

 5. Am mai văzut filmul ăsta sub alt titlu: “În 30 de zile de la instalarea Guvernului PNL desfiintam pensiile speciale!”.

 6. Ar crea haos în instituțiile statului. Sunt peste 20.000 de bugetari in aceasta postura. Posturile acestea vor deveni vacante. Cine sa le încadreaze ? Ar trebui făcută numai pentru cei care depășesc salariul președintelui, interzicerea cumulul pensiei cu salariul. Exemplu: secretari de stat, demnitari etc. Ganditi-va că în învățământ cine mai preda? Ciolacu ?

  • Salut
   Ei spun ca prin interzicerea cumului o sa vina bani la buget.
   Eu cred ca au o problema la cap… Dacă dai afara un om care este pregătit și are în spate un bagaj mare de cunoștințe, nu relații, și vine unul care e “varza” care trebuie sa-l plătești la fel cum era cel pe care l-ai dat afara…unde este economia la buget?
   Poate nu îmi dau eu seama…

   • Daneeeeeeeeeeeeeeee……. Ezistă ân administrația publică extraORDINARI de mulți care freacă menta sau taie frunză la cîini, și cei cu ecsperiență fac aproape TOTUL…..

 7. Sunt unul dintre cei care cumulează pensia cu salariul. Cand a fost să intrăm în NATO am fost sacrificati să iesim din armată cu posibilitatea de a lucra ca civili in instituții de stat sau private. Am mai făcut o facultate tocmai pentru a mă acomoda cu cerințele vieții civile, în cu totul altă funcție decat cea din armată, și în care, după părerea multora, am performat. Funcția pe care o dețin este cea de execuție și, nicidecum de conducere, iar salariul este cel corespunzator acestei funcții ( sub salariul mediu pe economie ).
  Întrebare: Pensia mea din armată va trebui plătită, iar cel care vine în locul meu va trebui să fie plătit, deci, statul va cheltui aceiași bani. Unde este economia la buget ?
  Pierdem banii din PNRR ?. Pierd guvernanții și firmele apropiate lor, noi nu pierdem nimic ( ” caștigăm ” inflație, prețuri mari, scăderea puterii de cumpărare, nervi întinși la maxim, amenințări cu pandemii și cu războaie și alte asemenea foloase ). Toți avem o singură viață. Să o trăim cu demnitate, nu ca slugi la poarta unora.

 8. Sa cumulezi pensia cu salariul de la stat e o nesimțire…dar normal ca dacă tu ești unul din cei care beneficiază de asta ți se pare foarte normal…și normal ca se face economie…pai dacat sa-i dai unui nesimțit ca tine si pensie și salar..mai bine îl plătești pe un tânăr…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *