Guvernul amână termenul la care expiră polițele de garanții de la City Insurance

City Insurance

Guvernul României are în lucru un proiect de act normativ prin care pregătește amânarea termenului la care expiră polițele de garanții încheiate la City Insurance, conform surselor Economedia, în contextul în care ele vor expira la data de 11 mai 2022. UPDATE Guvernul confirmă informațiile Economedia și adoptă un proiect de ordonanță de urgență în acest sens.

Astfel, polițele de garanții de bună execuţie constituite în cadrul contractelor de achiziţie publică şi al contractelor sectoriale vor expira la 150 de zile de la falimentul City Insurance, față de 90 de zile în prezent, conform proiectului de ordonanță de urgență, adoptat vineri în ședința de Guvern.

Astfel, dacă polițele RCA expiră în 90 de zile de la falimentul City Insurance, adică în data de 11 mai, polițele de garanții vor expira abia peste 2 luni, la data de 10 iulie.

Polițele de garanții sunt, de exemplu, cele încheiate cu CNAIR. CNAIR a solicitat înscrierea la masa credală a falimentului City Insurance cu suma de 1,6 miliarde lei reprezentând expunerea totală aferentă polițelor de garanții al căror beneficiar este.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.