Surse: Guvernul vine luni cu un act normativ pentru plafonarea adaosului comercial pe lanțul dintre procesatori și retaileri. Măsura va fi aplicată pe o perioadă limitată de jumătate de an

alimente pungi

Guvernul vrea să publice luni proiectul de act normativ prin care va plafona adaosul comercial pe lanțul dintre procesatori și retaileri, iar măsura va fi aplicată pe o perioadă limitată de jumătate de an, conform unor surse guvernamentale.

Această schemă de reducere a adaosurilor comerciale se va aplica doar pentru procesatori și retaileri și nu pentru fermieri, mai spun sursele. 

Valoarea adaosului nu a fost stabilită încă. Nu este clar nici dacă va fi un adaos diferit la retaileri față de procesatori.

Se dorește ca la începutul săptămânii următoare actul să fie gata, ca la următoarea ședință de guvern să fie prezentat. Discuțiile cu retailerii vor continua vineri și sâmbătă.

Inițial, Guvernul român voia ca adaosul comercial să fie plafonat voluntar pe lanțul intermediari dintre procesator și marile rețele comerciale. Surse declarau pentru Economedia că, dacă acordul funcționează, acesta ar putea fi prelungit cu 3 luni. Iar dacă nu funcționează, Guvernul va da un act normativ prin care va plafona obligatoriu adaosul comercial.

Alimentele pentru care ar putea scădea prețul ar fi alimentele de bază, respectiv pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume și fructe proaspete. Premierul Marcel Ciolacu a precizat că scăderea prețurilor „nu va pune presiune pe producătorii români”.

Comentarii

  1. Guvernatorul l-a sfatuit gresit. Guvernul mai bine ar subventiona agricultura de baza decat sa spele banii in constructii de ruine noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *