Tănase Stamule, fost consilier al lui Ludovic Orban, validat de PNL pentru a conduce Autoritatea pentru Digitalizarea României

tanase stamule

Tănase Stamule, fost consilier al lui Ludovic Orban, a fost validat în Biroul Executiv al PNL din data de 17 mai pentru a prelua conducerea Autorității pentru Digitalizarea României, conform surselor Economedia. Propunerea trebuie însă aprobată de premierul Florin Cîțu, care în acest moment se află într-o luptă de putere cu președintele PNL Ludovic Orban pentru a prelua conducerea partidului.

Stamule este singura propunere votată de partid și ar fi susținut de filiala PNL Giurgiu, condusă de Dan Motreanu, care este considerat un apropiat al președintelui Klaus Iohannis. Filiala Giurgiu este una dintre filialele nehotărâte în bătălia din PNL.

Ultimul cuvânt privind numirea lui Stamule o are premierul Florin Cîțu.

Tănase Stamule (38 de ani) este considerat unul dintre oamenii apropiați de fostul premier Ludovic Orban, care l-a numit la finalul lui 2019 în funcția de consilier pe probleme economice în guvernul pe care l-a condus până în toamna anului trecut.

Stamule este profesor la Academia de Științe Economice din București și a fost consilier local la Primăria Sectorului 1 între 2012 și 2016.

În acest moment, însă, există o bătălie internă în PNL între Florin Cîțu și Ludovic Orban, pentru șefia partidului.

Duminică dimineaţă, premierul Florin Cîţu, vicepreşedinte al PNL, şi-a anunţat candidatura la preşedinţia partidului, precizând că PNL are nevoie de un „suflu nou”.

Autoritatea pentru Digitalizarea României a fost înființată în 2020, având ca obiectiv transformarea digitală a României. Unul din obiectivele importante din Planul Național de Redresare și Reziliență este digitalizarea sectorului public, pentru care România primește sume importante.

Conducerea Autorității pentru Digitalizarea României este asigurată în prezent interimar de Octavian Oprea (30 ani), președinte al organizației de tineret PNL Sector 6.

Sursa foto: Facebook / Tănase Stamule

Comentarii

 1. Autoritatea asta e o căciulă mare!
  Nu spun ca e bun sau rau vreunul din “catindati”.

  Spun ca trebuie pusa o persoana care a facut ceva semnificativ pe zona asta la multinaționale, pe afara, pe UNDEVA!

  Care poate sa aducă aici know -how si sa implementeze un proiect bun pentru Ro.
  Si sa aiba proiectul!

  Dintre cele 4 mari puteri economice ale Europei doar Germania acorda si aloca fonduri foarte mari din PNRR pentru Digitalizare!

  Unde va fi Germania cu digitalizarea in 2026 când noi descoperim “apa calda ” la Digitalizare???

  Cu Partidul Nost in frunte obținem victorii multe!

 2. Serios? Nu exista altcineva in Romania decat acest mediocru absolvent de la ASE ? Ma intreb cum de a ajuns profesor si decan…e o nulitate absoluta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *