Termenele ministrului Grindeanu pentru Autostrada Bucureștiului : lotul Jilava -Popești Leordeni până pe 15 aprilie, până la Autostrada Soarelui la începutul verii, iar legătura completă A1-A2 în septembrie. ,,Se văd progrese pe lotul Aktor care a depășit 60 %”

Autostrada A0 Sud Grindeanu martie 2024

Până pe 15 aprilie vor fi inaugurați încă 13 kilometri din Autostrada București Sud, lotul dintre Jilava (DN 5) și Popești-Leordeni (DN 4), iar în iunie, la începutul verii și restul celor 10 kilometri din primul lot de pe A0, până la Autostrada Soarelui, legătura cu A2, a anunțat miercuri, 27 martie pe șantierul A0, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Constructorul Alsim Alarko (Turcia) a început lucrările pe primele două loturi A 2-DN 6) în 2020 și ar fi trebuit să le termine în a doua jumătate a nului trecut, dar CNAIR a aprobat ,,extensii motivate”.

Totodată, pentru lotul 3 unde lucrează Aktor (Grecia) Grindeanu a spus că se vede o mobilizare mai bună, iar șantierul a depășit 60 % : ,,Undeva până în 15 aprilie vom da în circulație încă 13 kilometri, cei 6 de anul trecut terminați, dar care nu puteau fi utilizați plus cei 7 de pe lotul 1. Asta înseamnă 23 de kilometri pe A 0 Sud, urmând ca diferența de 10 kilometri până la Autostrada Soarelui la începutul verii. Pe lotul 3, (n.r A 1-Bragadiru) se vede o mobilizare mai bună față de luna ianuarie, se văd progrese, sper că termenele pe care le-a asumat, sfârșit de vară, început de toamnă să fie respectate. Îmi doresc ca anul acesta, când tragem linie, cu ceva luni bune înainte de sfârșitul anului să avem tot A 0 varianta sudică, 53 sau 52 de kilometri. Aici, pe primele 2 loturi lucrurile cât de cât sunt în program, nu există foarte mari amânări. ” – a transmis Grindeanu.

Pentru finalizarea lotului 3, Aktor (Grecia) trebuie să ajungă la un progres lunar de 6-7 %, progres pe care constructori precum UMB, Pizzarotti-Retter sau Coni l-ar fi atins, potrivit CNAIR în februarie. Aktor a reușit doar 1 % în februarie, fiind acum la 58 % execuție, ultima raportare oficială a CNAIR.

Comentarii

    • ”tu” ești în depresie mai mult ca Grindeanu, cred că n-ai altă ”muncă” de făcut numai să-l critici pe Grindeanu și doar vrei să ieși în evidență că cine-s ”io”, până la urmă ce-ai făcut tu pentru această țară, ce plus valoare ai adus acestei țări, că de criticat și cine-s io ca un troll văd că nimic altceva mai serios..

  1. Inca o promisiune, alta minciuna. A mai declarat el ca in decembrie 2023 o sa fie gata lotul DN4-DN5, apoi ca in ianuarie, apoi s-a prelungit pana in martie, acum pana in aprilie, o sa vina toamna si nu o sa fie gata nici legatura cu A2 si anul si nu o sa fie gata pana la A1. Nu are rost sa mai ascultati ce spune asta, minte cum respira.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *