Tesla a scumpit Model Y în SUA și Model 3 în China

Tesla Model 3

Tesla a majorat prețurile SUV-urilor model Y din SUA și ale sedanurilor Model 3 Long Range cu 1.000 de dolari fiecare și ale unor vehicule Model 3 și Model Y produse în China cu 10.000 de yuani (1.582,40 de dolari), potrivit site-ului companiei.

Producătorul de mașini electrice a scumpit cele mai accesibile versiuni ale Model 3 și Model Y de câteva ori anul trecut în Statele Unite, potrivit datelor urmărite de Reuters.

Prețul din SUA al mașinii Model Y Long Range a Tesla a crescut cu 20% față de ianuarie 2021, împreună cu o creștere de 10,6% pentru sedanul său Model 3 Long Range în aceeași perioadă.

Mișcarea vine pe fondul creșterii costurilor materiilor prime, agravate de invazia Ucrainei de către Rusia, și ar putea anula visul lui  Elon Musk, și a altor directori din industrie de a lansa vehicule electrice mai accesibile.

Creșterea prețurilor la nichel, litiu și alte materiale amenință să încetinească și chiar să inverseze temporar tendința pe termen lung de scădere a costurilor bateriilor – cea mai scumpă parte a vehiculelor electrice – care împiedică adoptarea pe scară largă a tehnologiei, a declarat Gregory Miller, analist al industriei.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *