Tesla amână startul producției camionetei Cybertruck până în 2023

Cybertruck Tesla Sursa foto: Tesla.com

Tesla amână startul producției mult așteptatului său Cybertruck până la sfârșitul primului trimestru al anului 2023, împingându-și planul de a începe producția la sfârșitul acestui an, scrie Reuters.

Persoana a spus că întârzierea vine pe măsură ce Tesla schimbă caracteristicile și funcțiile pickup-ului electric pentru a face un produs convingător, pe măsură ce concurența se încălzește în segment. Se așteaptă ca Tesla să producă o producție limitată de Cybertruck în primul trimestru al anului 2023 înainte de a crește producția, a spus sursa Reuters.

Tesla, cel mai mare producător de mașini electrice din lume, produce sedanuri electrice și vehicule utilitare sport, dar a ratat segmentul de camionete, care este profitabil și extrem de popular în America.

Ford și Rivian deja sunt înaintea Tesla în lansarea pickup-urilor electrice.

De altfel, Ford a anunțat la începutul acestei luni că aproape că va dubla capacitatea anuală de producție pentru pickup-ul său electric F-150 Lightning, la 150.000 de vehicule, înainte de sosirea modeluui în primăvara acestui an la dealerii din SUA.

Valoarea de piață a Ford a depășit 100 de miliarde de dolari pentru prima dată joi, când acțiunile Tesla au scăzut cu 6,7%, iar Rivian a scăzut cu 7,1%.

CEO-ul Elon Musk, care a dezvăluit vehiculul futurist în 2019, și-a amânat deja producția de la sfârșitul anului 2021 până la sfârșitul lui 2022.

Musk a spus că va oferi o foaie de parcurs actualizată a produsului la prezentarea rezultatelor financiare ale Tesla din 26 ianuarie.

„Oh, omule, anul acesta a fost un astfel de coșmar pentru lanțul de aprovizionare și nu s-a terminat!”, a scris Musk pe Twitter la sfârșitul lunii noiembrie, când a fost întrebat despre Cybertruck.

Tesla a eliminat recent o referire la programul său de producție de pe site-ul său de comenzi Cybertruck. Luna trecută, site-ul web a spus: „Veți putea finaliza configurația pe măsură ce producția se apropie în 2022”. Acum „în 2022” a fost omis.

Tesla intenționează să producă Cybertruck la fabrica sa din Texas, care este de așteptat să înceapă producția de mașini Model Y la începutul acestui an.

Sursa foto: Tesla.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *