Tesla ar putea continua să reducă prețurile în “vremuri turbulente”, spune Elon Musk

Redacția iul. 20, 2023 0 comentarii
masini, Tesla

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a semnalat că va reduce din nou prețurile la vehiculele electrice în “vremuri turbulente”, chiar dacă războiul total al prețurilor pe care îl duce împotriva rivalilor din industria auto comprimă marjele proprii ale companiei, scrie Reuters.

Compania a redus prețurile de mai multe ori în Statele Unite, China și alte piețe de la sfârșitul anului trecut și a crescut reducerile și alte stimulente pentru a reduce stocurile, în timp ce încearcă să se protejeze de concurență și de incertitudinea economică.

“Într-o zi pare că economia mondială se destramă, iar a doua zi este bine. Nu știu ce naiba se întâmplă”, le-a spus Musk analiștilor în cadrul unei conferințe telefonice. “Ne aflăm, aș spune eu, în vremuri turbulente”.

Acțiunile Tesla, care rămăseseră în mare parte stabile, au scăzut cu aproape 5% după comentariile lui Musk.

Reducerile mari de prețuri au pus presiune asupra marjei brute a Tesla pentru automobile, un indicator urmărit îndeaproape în industrie, dar Musk a declarat că Tesla ar sacrifica marja pentru a stimula creșterea volumului.

El a spus acest lucru din nou miercuri: “Cred că are sens să sacrificăm marjele în favoarea fabricării mai multor vehicule”, adăugând că, dacă condițiile macroeconomice nu ar fi stabile, Tesla ar trebui să reducă prețurile.

Spre exemplu, anul acesta, Tesla a redus cu un sfert prețurile din SUA ale versiunii sale cu autonomie lungă Model Y, până la 50.490 de dolari.

Tesla și-a reiterat așteptările de a realiza livrări de aproximativ 1,8 milioane de vehicule în acest an, dar a precizat că producția din trimestrul al treilea va scădea ușor din cauza perioadelor de întrerupere planificate pentru modernizarea fabricii.

Prețurile mai mici, împreună cu scutirile de taxe guvernamentale pentru cumpărătorii de vehicule electrice din Statele Unite și din alte părți, au dus livrările Tesla la un nivel record de 466.000 de vehicule în perioada aprilie-iulie la nivel global, dar i-au afectat profitabilitatea.

sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *