Tesla, două noi accidente mortale în SUA în care au fost implicate sisteme de asistență pentru șoferi / Recent, o mașină Tesla scăpată de sub control în China a ucis doi oameni

Tesla Model 3

Compania Tesla a informat autoritățile de reglementare din SUA în domeniul siguranței auto că are rapoarte privind două noi accidente mortale în cazul mașinilor Model 3 legate de sistemele avansate de asistență a șoferului, arată datele publicate de guvern, citate de Reuters.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a început în luna iunie să facă publice datele furnizate de producătorii auto privind rapoartele de accidente legate de sistemele de asistență a șoferului, precum Autopilot de la Tesla.

Dintre cele 18 accidente mortale raportate din iulie 2021 care au avut legătură cu sistemele de asistență pentru șoferi, aproape toate au implicat vehicule Tesla.

Agenția a subliniat că accidentele sunt urmărite de către producătorii auto individuali în moduri diferite și a descurajat comparațiile de performanță între producătorii auto, în parte din cauza lipsei unor parametri cuprinzători pentru a urmări cât de mult este utilizat fiecare sistem sau cum sunt raportate accidentele.

Separat, din 2016, NHTSA a deschis 38 de investigații speciale privind accidente în care au fost implicate vehicule Tesla în care se suspectează că au fost folosite sisteme avansate de asistență pentru șoferi, cum ar fi Autopilot. În total, au fost raportate 19 decese în urma accidentelor în cadrul acestor investigații legate de Tesla.

Tesla nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Aceasta a declarat că Autopilot permite vehiculelor să frâneze și să vireze automat în interiorul benzilor lor, dar nu le face capabile să conducă singure.

În iunie, NHTSA și-a actualizat investigația privind defecțiunile în cazul a 830.000 de vehicule Tesla cu Autopilot, un pas necesar înainte de a putea solicita o rechemare în service.

Între timp, în China, autoritățile anchetează un accident în care a fost implicat o mașină Tesla și care s-a soldat cu moartea a două persoane.

O maşină albă autonomă Tesla Y, care circula cu viteză pe un drum mai degrabă aglomerat la Chaozhou, în provincia Guandong, a lovit violent mai multe persoane.

Vehiculul a ucis două persoane – un biciclist şi un licean pe bicicletă – şi a rănit alte trei persoane, inclusiv şoferul, în vârstă de 55 de ani, potrivit Reuters.

Maşina şi-a terminat cursa într-o clădire. Şoferul susţine că a pierdut controlul vehiculului şi vorbeşte despre probleme cu frâna la parcare.

Însă compania Tesla vorbeşte despre erori ale şoferului care, susţine ea, ar fi confundat pedalele acceleraţiei şi frânei.

Potrivit Tesla, luminile frânei nu s-au aprins în timpul accidentului.

 

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *