Tesla își extinde prezența în California, deși Elon Musk a anunțat că se mută în Austin, Texas

tesla 3 sursa tesla

Tesla a închiriat spații de birouri de la HP lângă actualul sediu al producătorului de mașini electrice din Palo Alto, California, a declarat pentru Reuters o persoană familiarizată cu problema. Extinderea Tesla în Palo Alto a avut loc chiar și după ce CEO-ul Elon Musk a anunțat săptămâna trecută că producătorul de mașini electrice își mută sediul din Palo Alto, California, în Austin, Texas.

Persoana a spus că Tesla nu are suficient spațiu pentru birourile sale actuale, ceea ce a condus compania să își asigure un site suplimentar.

Anterior, furnizorul de știri imobiliare, The Registry, a raportat că Tesla a închiriat 325.000 de metri pătrați la 1501 Page Mill Road de la HP Inc, citând surse cu cunoștințe despre piața de leasing.

Musk a declarat că Tesla va continua extinderea activităților în California, inclusiv creșterea producției pentru fabrica sa de mașini din Fremont și fabrica de baterii din Nevada cu 50%.

Musk, care a spus că mutarea din Texas se datorează lipsei de spațiu la fabrica Fremont și prețurilor scumpe ale locuințelor din California, nu a spus cât de mulți oameni se vor muta în Texas.

Tesla are 12.000 de angajați în zona golfului San Francisco, inclusiv 750 în Palo Alto, potrivit estimărilor Institutului de Studii Regionale din Silicon Valley.

Nici Tesla și nici HP nu au fost disponibile imediat pentru comentarii. HP Inc, un pionier al Silicon Valley, are sediul central în Palo Alto, dar spinoff-ul său Hewlett Packard Enterprise și-a mutat sediul în Texas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *