Tesla Model 3, pe cale să devină cel mai bine vândut vehicul electric din Europa

masini, Tesla

Tesla Model 3 pare să devină cel mai bine vândut vehicul complet electric din Europa în 2021, indică datele consultantului de piață JATO Dynamics. Și Dacia Spring, model de buget, produs în China, se bucură de o cerere bună și a vândut, în noiembrie, peste 5.800 de modele.

Având un val de popularitate pentru vehiculele electrice, sedanul compact electric a înregistrat vânzări atingând 113.397 de unități în primele 11 luni ale anului, un câștig de 84% față de aceeași perioadă din 2020.

În septembrie 2021, modelul american a fost prima mașină complet electrică care a devenit cea mai bine vândută mașină din Europa pe parcursul lunii, depășind modelele clasice, cum ar fi VW Golf și Renault Clio.

Este puțin probabil ca Tesla Model 3 să piardă primul loc, având în vedere că al doilea cel mai bine vândut vehicul electric din Europa până în noiembrie, VW ID.3, a strâns 63.109 vânzări (în creștere cu 125%) – puțin peste jumătate din vânzările Modelului 3.

Renault Zoe, cel mai bine vândut vehicul electric din Europa din 2020, este pe cale să ocupe locul trei, cu 60.551 vânzări (în scădere cu 27%) din ianuarie până în noiembrie 2021.

Cota de piață a vehiculelor electrice va atinge un record de 11% în 2021, potrivit Raportului European Electric Car Report realizat de Matthias Schmidt.

Acesta a declarat pentru Automotive News Europe că cifrele sunt „mult mai mari decât prognoza inițială”, parțial deoarece criza microcipurilor i-a forțat pe producătorii de automobile să impulsioneze vânzările de vehicule electrice pentru a-și menține emisiile de CO2 în limitele obiectivelor UE.

Când vine vorba de mărci, Schmidt prognozează că Tesla va fi marca numărul 1 în vânzările de vehicule electrice în Europa de Vest în acest an, cu vânzări de aproximativ 170.000 de unități. Numărul include și SUV-ul Model Y care a început să fie importat din China în a doua jumătate a anului. Interesant este că modelul Y s-a vândut mai mult decât VW ID.3 și ID.4 în noiembrie.

Cu toate acestea, Grupul Volkswagen, care vinde vehicule electrice în Europa prin mărcile sale VW, Audi, Skoda, Porsche și Cupra, va fi compania dominantă de vehicule electrice cu aproximativ 300.000 de vânzări. Toate semnele indică faptul că Tesla va ajunge pe locul al doilea, iar Stellantis pe locul trei, a spus Schmidt.

Renault-Nissan este probabil să ocupe a patra poziție, datorită cererii puternice pentru vehiculul sau electrice de buget Dacia Spring importat din China. De altfel, Spring a înregistrat 5.881 de înmatriculări în Europa în noiembrie, mai mult decât Tesla Model Y sau VW ID.3.

sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.