The Guardian: Marea Britanie va lansa în acest weekend o campanie prin care sfătuiește gospodăriile să reducă consumul de energie

Redacția dec. 13, 2022 0 comentarii
bec becuri energie electrica lumina facturi

O campanie de informare publică mult așteptată pentru a încuraja gospodăriile din Marea Britanie să reducă consumul de energie și să economisească bani în această iarnă va fi lansată în acest weekend, scrie The Guardian.

Guvernul le-a spus furnizorilor de energie că campania de comunicare va începe online sâmbătă și va fi urmată de un anunț televizat după Crăciun.

Aceasta va include sfaturi privind reducerea temperaturii de funcționare a cazanului, instalarea de sisteme de protecție împotriva curenților de aer și închiderea radiatoarelor din camerele nefolosite.

Oficialii le-au spus furnizorilor că sâmbătă va fi lansat un site dedicat pe gov.uk, care va completa site-ul existent Help for Households. Campania va fi difuzată la radio, în presa scrisă, în stațiile de autobuz și de cale ferată și în rețelele de socializare, iar o reclamă TV de 30 de secunde va fi lansată la „sfârșitul lunii decembrie”.

Într-un e-mail adresat furnizorilor, oficialii au scris: „După cum știți, suntem pregătiți să lansăm campania noastră de sensibilizare a publicului din Marea Britanie pentru a-i încuraja pe oameni să reducă consumul de energie și să economisească bani din facturile lor.”

Miniștrii au fost îndemnați încă din vară să lanseze o campanie de consiliere a gospodăriilor cu privire la cele mai bune modalități de a-și reduce consumul de energie.

Guvernele europene cer de luni de zile companiilor și cetățenilor să își reducă consumul, deoarece consecințele invaziei din Ucraina au făcut ca țările să se străduiască să înlocuiască gazul rusesc.

Cu toate acestea, dezbaterea privind oportunitatea lansării unei campanii de informare publică în Marea Britanie a divizat Partidul Conservator.

The Guardian a dezvăluit în octombrie că guvernul lui Liz Truss era pregătit să lanseze o campanie oficială, dar a decis să nu o facă. Ulterior, s-a aflat că Jacob Rees-Mogg, pe atunci secretar de stat pentru afaceri, a semnat o campanie de 15 milioane de lire sterline pentru a economisi 300 de lire sterline pe an la facturile de energie, dar demersul a fost blocat de Truss, care s-a opus.

Luna trecută, Rishi Sunak a semnat o campanie de economisire a energiei în valoare de 18 milioane de lire sterline, alături de o finanțare de 1 miliard de lire sterline pentru măsuri de eficiență energetică în gospodării.

Persoane din industrie au declarat că guvernul a dezbătut ce măsuri să promoveze și cum să se asigure că sfaturile nu pun în pericol viețile oamenilor.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *