Timișoara rămâne fără căldură. Negocierile cu companiile locale au eșuat

Alina Bratu oct. 26, 2021 2 comentarii
Colterm

E.ON a oprit robinetul de gaz pentru Colterm, iar negocierile cu un noul furnizor au eșuat. 56.000 de locuințe, spitalele și școlile din oraș rămân fără căldură și apă caldă, pentru că societatea de termoficare nu poate funcționa doar pe cărbune.

„Fără o intervenție a parlamentului și a bugetul de stat, Coltermul nu trece de iarnă. Am purtat mai multe discuții cu mai multe instituții din țara competente în domeniu, ANR, ANAF, să transmitem punctul nostru de vedere. Am discutat și varianta unui împrumut cu ministrul Finanțelor (…) Problema este că momentan legea finanțelor publice nu ne permite să luăm împrumut pentru cheltuieli, ci doar pentru investiții. Am vorbit cu mai multe firme care au centrale mobile pentru firme sau instituții. Ele pot chiar să alimenteze un punct termic, problema e ca avem 5 puncte termice care deservesc un număr mic de locuitori. Eu sper să găsim împreună cu alții, care au putere de decizie, o soluție”, a declarat Dominic Fritz, primarul Municipiului Timișoara.

Practic, de astăzi, aproximativ 55.000 de locuințe, mai multe școli și spitale nu vor mai fi încălzite.

„Avem două spitale, Maternitarea Odobescu și Spitalul Victor Babeș, cu centrală. Pentru celelalte spitale am vorbit cu managerii, i-am invitat  la Comitetul Pentru Situații de Urgență să găsim variantele cele mai bune, dar, subliniez, nu este o variantă să stăm fără căldură zile în șir și trebuie să găsim soluții (…) Dacă ar exista soluții pe care pot să le scot din buzunar le-aș aplica, dar nu am. Este o situație dramatică, în momentul în care nu avem căldură în spitale este o catastrofă socială. Am intrat în prima etapă a catastrofei”, a adăugat Dominic Fritz.

Sursă foto: Colterm / Facebook

Comentarii

  1. Mda….
    Si populatia, noi cei “de rand”, suferim datorita incompetentei politicienilor, a managerilor, etc!!!!!!
    In secolul 21 sa ajungi sa “mori” de frig in conditiile in care, ca persoana fizica, iti platesti facturile aferente……
    E o situatie inacceptabila!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *