Trafic de coșmar pe DN 7 înainte de intrarea pe Valea Oltului: Semafoare și restricții pentru camioane pe DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea pentru lucrări în Argeș și Vâlcea

DN 7 Maristar

Drumul Național 7, cea mai importantă rută comercială a României, se închide din nou pentru transportatorii de mărfuri, CNAIR sincronizând lucrări de reparații în zonele Drăganu – Morărești (Argeș) respectiv Milcoiu (Vâlcea). Practic, camioanele de peste 7,5 tone vor fi interzise pe ruta directă Pitești – Râmnicu Vâlcea și deviate pe o rută ocolitoare prin Pitești – Slatina – Drăgășani și Râmnicu Vâlcea, variantă care presupune un ocol de zeci de kilometri. De asemenea, în cele două puncte de lucru, circulația pentru traficul ușor se va desfășura dirijat, cu semafoare.

Restricția de la Morărești – Drăganu intră în vigoare pe 30 iunie și va fi valabilă o lună, potrivit CNAIR: „CNAIR anunţă conducătorii auto că, în vederea executării lucrărilor de consolidare rambleu și parte carosabilă pe DN 7, pe sectorul cuprins între km 144+530 – km 144+700 (județul Argeș), în perioada 30.05.2022 – 30.06.2022, se închide circulația pentru autovehiculele cu MTMA  >  7,5t , pe sectorul de drum cuprins între Pitești și Râmnicu Vâlcea.”

A doua restricție pentru camioane, cea de la Podul Milcoiu, la intrarea pe Valea Oltului, încă nu are o dată stabilită pentru intrarea în vigoare, fiind condiționată de pregătirea șantierului, dar CNAIR a precizat termenul limită pentru finalizarea lucrărilor: 15 august. „CNAIR anunţă că, pentru executarea lucrărilor de consolidare a podului situat pe DN 7, în zona km 157+016, peste râul Topolog (în apropierea localității Milcoiu), va fi nevoie de restricții de tonaj și se va circula pe o bandă. Măsurile vor fi luate doar după ce constructorul va monta semnalizarea rutieră specifică instituirii  restricțiilor, în funcție de tipul lucrărilor. La momentul respectiv, se va institui restricție de circulație pentru autovehiculele cu MTMA > 7,5t, pe sectorul de drum cuprins între Pitești și Râmnicu Vâlcea, care va fi menținută până în data de 15.08.2022”, arată CNAIR.

Pentru fluidizarea circulației pe DN 7 Valea Oltului în sezonul estival, Ministerul Transporturilor a propus și restricții pentru camioane în zilele de weekend, dar fără a pregăti o alternativă utilă pentru șoferii de camioane.

Sursa Foto : reparaţii Deduleşti Maristar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.