Trafic record în istoria Aeroportului Iaşi: 160.000 de pasageri în luna mai

G4Media iun. 3, 2022 0 comentarii
avioane, aeroport iași

Aeroportul din Iaşi a înregistrat, în luna mai, cel mai mare trafic de pasageri din istoria sa, respectiv 160.000 de călători, transmite agenția News.ro. Directorul aeroportului estimează că la finalul anului traficul ar putea atinge 1,5 milioane de pasageri, peste cel din 2019.

“Am ajuns la 550.000 de pasageri pe primele cinci luni, după ce anul nu începuse tocmai grozav din cauza pandemiei. În luna mai am avut 160.000 de pasageri şi am bătut recordul din august 2018, când au tranzitat aerogara 143.000 de oameni. În următoarele luni, când vor zbura şi charterele, probabil ne vom duce spre 200.000 de pasageri lunar”, a declarat directorul Aeroportului din Iaşi, Romeo Vatră.

Începând cu luna martie, din cauza războiului din Ucraina, pe aeroportul din Iaşi au fost mutate mai multe zboruri ale companiei WizzAir de pe aeroportul Chişinău, pasagerii fiind aduşi cu autobuzele la Iaşi.

Din cauza aglomeraţiei, în mai multe rânduri, uşile terminalului aeroportului ieşean au fost închise temporar, pentru nu se crea busculade la ghişee.

Un nou terminal, de trei ori mai mare decât actualul, va fi construit la Iaşi, conducerea aeroportului susţinând că noua clădire va deveni funcţională la sfârşitul anului 2023. (sursa foto: Aeroportul Iași)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *