Transelectrica are de recuperat creanțe de 47,6 milioane de lei pentru transportul electricității. Cea mai mare sumă, de la firme aflate în faliment

Redacția apr. 4, 2021 0 comentarii
Electricitate, retele electrice

Operatorul Transelectrica avea de recuperat, la data de 22 martie 2021, creanţe în valoare totală de 47,6 milioane de lei pentru serviciul de transport al electricităţii, potrivit unui document postat pe site-ul companiei și citat de Agerpres.

Cea mai mare sumă, respectiv 26,4 milioane de lei, reprezintă sume de recuperat de la firme aflate în procedură de faliment, precum Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN), care datorează 6,2 milioane de lei, Total Electric Oltenia – 3,1 milioane de lei, Romenergy Industry – 3 milioane de lei.
De la clienţii aflaţi în procedură de insolvenţă, transportatorul de energie are de recuperat 17,1 milioane de lei, cei mai mulţi bani de la Petprod – 5,6 milioane de lei, CET Govora – 1,8 milioane de lei şi Fidelis Energy – 1,7 milioane de lei. Compania mai are de recuperat pe cale juridică 982.436 lei. Totodată, Transelectrica are de recuperat pe cale comercială restanţe de 47.622 lei, din care 3.870 lei de la Distribuţie Energie Oltenia.

Transelectrica este operatorul de transport şi de sistem pe piaţa de energie electrică din Romania.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *