Tranzacția privind preluarea producătorului român de suplimente alimentare Dacia Plant, autorizată de Consiliul Concurenței

Redacția feb. 13, 2023 3 comentarii
dacia plant facebook

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care compania belgiană Ceres Pharma NV, care produce și distribui medicament, preia Dacia Plant S.R.L., potrivit unei informații transmisă de instituție.

Dacia Plant, deținută anterior de către Radu Ionescu-Heroi și Călin Ioan Ianța, produce suplimente și produse alimentare din plante, inclusiv ceaiuri și, într-o mică măsură, și alimente, precum gemuri și sucuri naturale, dar și produse cosmetice, precum creme pentru mâini.

Ceres Pharma este o companie din Belgia, care are ca obiect de activitate dezvoltarea, producția și distribuția medicamentelor, dispozitivelor medicale, biocidelor, cosmeticelor, suplimentelor alimentare și preparatelor farmaceutice. Ceres Pharma este activă în România prin două filiale: Viva Pharm S.R.L. și Ceumed S.R.L.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *