Tranzacție record în Germania: Allianz cumpără un zgârie nori cu 1,4 miliarde de euro

G4Media iul. 28, 2021 0 comentarii
allianz-flags

Compania germană de asigurări Allianz SE a achiziţionat în Frankfurt un zgârie nori cu înălţimea de 233 de metri, pentru care a plătit 1,4 miliarde de euro (1,65 miliarde de dolari), o sumă record pentru Germania, a anunţat miercuri publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), transmite DPA, citată de Agerpres.
Clădirea încă este în construcţie în centrul financiar al oraşului şi va fi a treia cea mai înaltă din Germania, după sediul central al Commerzbank (259 de metri) şi
Messeturm (256,5 metri), ambele în Frankfurt. Achiziţia a fost realizată împreună cu un asigurător public important, Bavarian Versorgungskammer.
Deja două treimi din clădire a fost închiriată înainte de inaugurare, în special către firme din domeniul bancar şi de consultanţă, a anunţat dezvoltatorul proiectului, firma Gross and Partner.
Finalizarea construcţiei este prevăzută în 2024.
Tendinţa de a lucra de acasă în urma pandemiei pare să nu afecteze piaţa imobiliară comercială din Frankfurt, rata de neocupare în centrul de afaceri fiind de doar 2,8%, conform datelor furnizate de Nicole Poetsch, de la divizia imobiliară a Allianz.
Allianz SE, cea mai mare companie de asigurări din Europa, este prezentă şi pe piaţa din România, prin compania Allianz-Ţiriac Asigurări.

O sibiancă, cel mai nou membru al Consiliului de Administrație al Allianz

Renate Wagner, cel mai nou membru al consiliului de administrație al Allianz SE, este născută în Cisnădie (Sibiu), a anunțat siebenbuerger.de, ziarul Asociației sașilor transilvăneni din Germania, în 14 iulie. Renate Wagner este  căsătorită, are o fiică și lucrează de mai mulți ani pentru compania de asigurări cu sediul central în München. Născută în Cisnădie, în anul 1974, a plecat în Germania în 1988, alături de părinți și sora ei mai mică.

După absolvirea liceului, a studiat matematica teoretică, apoi a lucrat la mai multe companii bancare ajungând în cele din urmă la Allianz, unde a urcat pe scara ierarhică până la intrarea sa în consiliul de administrație.

Sursa foto: allianz/facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *