Turismul din Antalya a înregistrat cea mai bună lună noiembrie din toate timpurile. Românii, în topul vizitatorilor

Panoramic,View,Of,Antalya,Old,Town,Port,,Taurus,Mountains,And Altex

După scăderile serioase înregistrate pe fondul pandemiei în 2020 și 2021, afacerile și-au revenit în Antalya, unul dintre cele mai importante centre turistice mondiale, scrie Sabah, potrivit Rador. În pofida războiului dintre Rusia și Ucraina, care a început în luna februarie, turismul din Antalya a înregistrat record după record. Astfel, după ce a avut cea mai bună lună octombrie din toate timpurile, Antalya a bifat și cea mai bună lună noiembrie din istorie.

Într-o declarație acordată Agenției DHA, guvernatorul de Antalya, Ersin Yazıcı, a arătat că până în data de 30 noiembrie au sosit în oraș 13.138.088 de turiști străini.

Numărul turiștilor care au venit cu avionul a crescut cu 48%, spune guvernatorul Yazıcı. „Am avut și continuăm să avem un sezon foarte bun. Ca procent al turiștilor veniți în Antalya, Rusia se află pe primul loc, cu o cotă de 23,5%, urmată de Germania, cu 22%. Pe următoarele locuri se situează Anglia, cu aproximativ 9%, Polonia cu 6% și în continuare Olanda, Kazahstan, România, Israel, Cehia și Danemarca”.

Altex

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *