Turoperator: Ritmul rezervărilor pe litoralul Mării Negre a înregistrat o creştere cu 40% în ultima săptămână/ Pachetul turistic costă, în medie, 2.408 lei

mamaia, Constanta, turism, mare, litoral Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Ritmul rezervărilor pe litoralul Mării Negre a înregistrat o creştere cu 40% în ultima săptămână, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind momente în care se înregistrează o cerere de rezervare la fiecare 10-12 secunde, arată cifrele Litoralulromanesc.ro, turoperator pe acest segment de turism. Pentru lunile iulie – august, durata medie a sejurului este de 4-5 nopţi, iar valoarea medie a pachetului turistic este de 2.408 lei, transmite Agerpres.

”Temperaturile ridicate din ultima vreme şi ofertele bune la cazări îi determină pe românii care nu şi-au făcut încă planuri de vacanţă să îşi rezerve sejururi pentru acest sezon în hotelurile de la Marea Neagră. Cifrele Litoralulromanesc.ro, cel mai mare turoperator pe acest segment de turism, arată că în ultima săptămână ritmul rezervărilor a înregistrat o creştere cu 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind momente în care se înregistrează o cerere de rezervare la fiecare 10-12 secunde”, arată compania.

Cele mai multe rezervări făcute în această perioadă sunt pentru lunile iulie – august, având o durată medie a sejurului de 4-5 nopţi şi o valoare medie a pachetului turistic de 2.408 lei.

“În această perioadă, procesăm aproximativ 3.500 de solicitări de rezervare pe zi, atât telefonic, cât şi online. În medie, în ultimele zile s-au făcut aproape trei rezervări pe minut, dar au existat şi momente de vârf în care s-a înregistrat o cerere de rezervare la fiecare 10-12 secunde. Debutul verii cu temperaturi foarte ridicate, dar mai ales ofertele speciale pe care le avem în această perioadă – reduceri, condiţii avantajoase de plată, beneficii pentru familiile cu copii cum ar fi faptul că pentru fiecare rezervare primesc o intrare gratuită la un parc tematic de aventură din sudul litoralului – îi determină pe mulţi români să se orienteze spre Marea Neagră pentru vacanţa din această vară”, afirmă Ionuţ Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Pe de altă parte, sunt şi turişti care îşi achiziţionează sejurul pentru minivacanţa de Rusalii de la finalul acestei săptămâni, când se estimează că gradul de ocupare pe litoral va depăşi 75 – 80%. În perioada 21-24 iunie, cele mai aglomerate staţiuni vor fi Mamaia şi Eforie Nord.

În ceea ce priveşte preţurile pentru minivacanţa de Rusalii, acestea pornesc de la 128 lei/noapte/camera dublă/2 adulţi – doar cazare la un hotel de 2 stele din Venus. La 3 stele în Mamaia, tarifele pornesc de la 196 lei/noapte/camera dublă, doar cazare, în vreme ce la 4 stele, tot în Mamaia, cazare cu mic dejun, o noapte costă de la 313 lei.

Un pachet all inclusive pentru doi adulţi şi un copil la un hotel de 3 stele din Mamaia costă de la 380 lei/noapte (1.140 lei pachetul de 3 nopţi), în vreme ce în Eforie Nord, o noapte de cazare cu mic dejun inclus la un hotel de 4 stele pentru doi adulţi şi un copil costă de la 354 lei (pachetul pentru 3 nopţi este 1.062 lei). În staţiunea Jupiter, la un hotel de 3 stele preţurile pornesc de la 150 de lei, cazare pentru doi adulţi şi un copil, iar la 4 stele, în regim all inclusive, o familie cu un copil trebuie să achite de la 879 lei pe noapte.

Litoralulromanesc.ro este cel mai mare retailer de vacanţe în staţiunile autohtone de la Marea Neagră, atât ca număr de turişti, cât şi ca vânzări. Portalul promovează peste 500 de structuri de cazare în 13 staţiuni de pe litoralul românesc, de la unităţi de o stea până la cele de cinci stele.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *