Uber anunță că se retrage cu afacerea de livrare de mâncare din Italia și de pe piața transporturilor din Israel

uber, aplicatie uber, ride sharing Sursa foto: Pexels

Uber îşi va închide afacerea de livrare de mâncare în Italia şi se va retrage de pe piaţa transporturilor din Israel, unde nu a atras o cotă de piaţă suficientă, transmite Reuters, citat de News.ro.

Măsurile sunt ”în conformitate cu eforturile noastre de a ne concentra pe pieţele unde avem oportunităţi de creştere durabilă”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

CEO-ul Dara Khosrowshahi a declarat că Uber va investi numai pe pieţele în care poate fi cel mai mare sau al doilea jucător.

Uber este în urma Just Eat şi Glovo în livrarea de mâncare pe piaţa italiană şi după Gett Taxi şi Yango pe piaţa israeliană de taxiuri şi închirieri private.

Compania, care se bazează pe contractori independenţi pentru serviciul său de livrare a mâncării, a declarat că aproximativ 50 de angajaţi ai Uber şi mii de curieri şi restaurante non-angajaţi vor fi afectaţi în Italia.

Acesta a spus că va continua să-şi extindă serviciul de mobilitate acolo, unde lucrează cu dispecerul de taxi IT.

Cele mai mari pieţe ale companiei din Europa sunt Marea Britanie, Franţa, Spania şi Germania. Uber spune că înregistrează o adoptare puternică de către şoferii de taxi din Europa, care folosesc aplicaţia Uber pentru a-şi suplimenta afacerea de transport.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *