Ucraina a legalizat oficial criptomonedele în țară

Redacția mart. 20, 2022 0 comentarii
criptomoneda

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy a promulgat o lege care legalizează oficial criptomonedele în țara asediată, scrie Euronews.

Noua lege, care a primit semnătura președintelui miercuri, va permite schimburilor de criptomonede străine și ucrainene să opereze legal în Ucraina, în ceea ce este considerat un pas vital pentru dezvoltarea unei piețe legale pentru activele virtuale în țară.

Mai mult, noua lege va crea, pentru prima dată, un cadru de reglementare pentru o piață cripto deschisă în Ucraina.

„Semnarea acestei legi de către președinte este un alt pas important spre scoaterea din umbră a sectorului cripto și lansarea unei piețe legale pentru active virtuale în Ucraina”, a declarat Ministerul Transformării Digitale într- un comunicat publicat miercuri pe site-ul său.

Proiectul de lege cu privire la activele virtuale a fost adoptat pentru prima dată printr-un vot aproape unanim în parlamentul Ucrainei în septembrie 2021.

Zelenskyy a refuzat proiectul de lege în octombrie, argumentând costurile înființării unui nou organism de reglementare care să supravegheze piața cripto au fost prea mari.

Documentul semnat de președinte miercuri a fost un proiect de lege modificat care a abordat preocupările sale și a fost susținut de o majoritate în Rada Supremă – parlamentul ucrainean – într-un nou vot din 17 februarie.

Sursă foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.