UE și Germania au ajuns la un acord privind emisiile auto care permite ca noile mașini să fie neutre din punct de vedere al emisiilor

trafic-bucuresti-masini_INQUAM_Photos_Sabin_Cirstoveanu Sursa foto: Inquam Photos/ Sabin_Cirstoveanu

Germania a ajuns la un acord cu Uniunea Europeană cu privire la un regulament istoric care prevede ca mașinile noi să fie neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2035, rezolvând astfel o dispută care amenința să submineze planul ambițios al blocului pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, scrie Bloomberg.

„Acest lucru deschide calea pentru ca vehiculele cu motoare cu combustie care utilizează doar combustibili cu emisii neutre de CO2 să fie nou înregistrate după 2035″, a declarat sâmbătă, într-o declarație, ministrul german al transporturilor, Volker Wissing.

Avansul a venit după săptămâni de discuții cu Comisia Europeană și presiuni din partea partenerilor europeni ai Germaniei, iritați de o mișcare de ultim moment a guvernului de la Berlin de a bloca legislația.

„Vom lucra acum la adoptarea cât mai curând posibil a reglementărilor privind standardele CO-2 pentru autoturisme”, a declarat pe Twitter șeful UE pentru climă, Frans Timmermans.

Acordul înseamnă că Germania poate aproba în mod oficial un acord încheiat în octombrie care prevede ca noile mașini să fie cu emisii zero, un pilon esențial în planurile UE de a atinge neutralitatea climatică până în 2050. Votul din această lună, care se așteptă să fie o procedură simplă, a fost amânat din cauza obiecțiilor partidului pro-business FDP al lui Wissing, membrul junior al alianței guvernamentale a cancelarului Olaf Scholz.

Sursa foto: Inquam Photos/ Sabin_Cirstoveanu

Comentarii

  1. Mașinile pe combustie internă o să se producă , dar la un preț de care nu te poți apropia!
    Criza a fost creeată tocmai din acest motiv.
    Mulțumesc!!

  2. Cei care muncim cu cârca exemplu apicultorii și alții care suntem dependenți de mijloc de transport ne permite
    buzunaru să achizitionam asemenea mașinii???? Gasiti soluții să putem muncii sau renunțăm la albine și pa !!! Viața pe pământ în atenția apicultorilor , albinele fac polenizarea tuturor plantelor! Nimeni nu se gândește să ne plătească polenizarea și subvenția priviți, către Uniune de ce nu ne aliniem la legislație ??????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *