UE va prezenta săptămâna viitoare strategia pentru semiconductori. Obiectivul – dublarea producției europene

semiconductori placa

Uniunea Europeană va prezenta săptămâna viitoare strategia pentru creșterea producției de semiconductori, a anunțat miercuri ministrul francez al Industriei, Agnès Pannier-Runacher, citat de Le Figaro.

„Vom anunța săptămâna viitoare, împreună cu comisarul (Thierry) Breton, la nivel european o strategie, Chips European Act, care va avea în centru semiconductorii, cu obiectivul de a dubla producția europeană”, a afirmat ministrul, la Radio J.

„Miza este să ajungem la un nivel de producție suficient pentru a avea un raport de forțe cu concurenții noștri internaționali”, a adăugat Agnès Pannier-Runacher, a doua zi după un consiliu informal al miniștrilor europeni ai Industriei, la Lens, în nordul Franței. În cadrul acestei reuniuni, miniștrii au analizat pistele pentru a îmbunătăți „autonomia strategică” a Europei pentru semiconductori, dar și pentru medicamente sau metale.

Acest Chips Act ar urma să ofere un „nou cadru” pentru a „facilita ajutoarele de stat”, a precizat sâmbătă comisarul european pentru Piața Internă Thierry Breton, care a evocat un obiectiv de „cvadruplare” a producției europene de cipuri electronice.

„Vrem să atingem 20% din producția mondială până în 2030, știind că piața ar urma să se dubleze până atunci pentru a ajunge la o mie de miliarde de dolari”, spunea comisarul.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *