Un holding austriac vrea să preia șase firme care produc energie regenerabilă în România. Tranzacția e analizată de Consiliul Concurenței

Adrian Tudor sept. 23, 2022 0 comentarii
Parc fotovoltaic

Consiliul Concurenţei analizează tranzacția prin care o firmă din Austria, Enery Power Holding, preia societățile Power L.I.V.E. ONE, Rott Energy, Zagra Hidro, Corabia Solar, Holrom Renewable Energy  și East Wind Farm.

Enery Power Holding este un holding din Austria, activ în sectorul energiei regenerabile, care achiziționează, dezvoltă, construiește și exploatează centrale de energie regenerabilă în Europa Centrală și de Est.

Cele șase firme pe care holdingul austriac vrea să le preia activează în România în domeniul energiei regenerabile. Au capacități de producție care constau în parcuri eoliene, parcuri fotovoltaice și centrale hidroelectrice situate în diferite zone ale țării.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei, această tranzacție trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, se arată într-un comunicat al Consiliului. Autoritatea va evalua operațiunea în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

 

Sursa foto: Twitter / GreenVolt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *