Un liberal absolvent de facultate la 29 de ani, apropiat de fosta lideră PDL Roberta Anastase și cu master la SRI, pus șef la Conpet, companie strategică a statului român

Dorin Tudora - Facebook

Consiliul de Administrație al companiei cu capital majoritar de stat Conpet l-a numit director general pe Dorin Tudora, potrivit unui comunicat de presă. Tudora este membru PNL, a fost consilier județean și este cunoscut drept omul de încredere al Robertei Anastase, fosta președintă a Camerei Deputaților, actual lider local PNL. Conpet operează rețeaua de conducte pentru transportul petrolului în România.

Dorin Tudora (47 de ani) a ocupat anterior diverse funcții la Conpet, inclusiv șef peste paza conductelor. El a mai fost director general al companiei în perioada 2010-2012, când PDL era la guvernare și Roberta Anatase avea o influență majoră în partid.

El a absolvit în 2003, la 29 de ani, Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică de la Universitatea “Petrol si Gaze” din Ploiești. Anterior a absolvit cursurile de subinginer la aceeași universitate.

În 2015 a devenit masterand în Managementul Informațiilor Securității Naționale la Academia Națională de Informații, instituția de învățământ superior a SRI.

În 2006, când lucra la Conpet, el a obținut și un certificat de calificare ca agent pază si ordine, potrivit cv-ului său oficial.

Dorin Tudora este membru PNL. În perioada 2016 – 2020 a fost consilier județean PNL. El a câștigat un nou mandat în alegerile din 2020, dar a demisionat pentru a prelua funcția de la Conpet.

Conpet este controlată de statul român, prin Ministerul Energiei, care deține 58,7% din acțiuni. Compania este listată la Bursa de Valori București (BVB).

Compania, care are monopol pe conductele de petrol utilizate de companiile producătoare și distribuitoare de țiței, a avut în 2020 o cifră de afacer de 406 milioane lei şi un profit de 59 milioane lei.

Foto: Dorin Tudora / Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.